Антъни Джошуа и Тайсън Фюри се готвят да ударят джакпот

...
Антъни Джошуа и Тайсън Фюри се готвят да ударят джакпот
Коментари Харесай

Сделка за Джошуа - Фюри може да има до два дни

Антъни Джошуа и Тайсън Фюри се готвят да ударят джакпот от 200 млн. паунда в борбата на Британия. Преговорите за мегасблъсъка стартират през днешния ден и договорката може да бъде подписана до два дни. Това разгласи промоутърът на Джошуа Еди Хърн, който има кардинално съглашение с екипа на Фюри за два мача за всички трофеи в тежка категория през 2021 година. За първия от тях е уговорено двамата боксьори да получат идентични възнаграждения. Мачът евентуално ще бъде в Дубай, Катар или Саудитска Арабия през май.
 “Всички сме подготвени за тази борба. Единственото нещо, което би трябвало да бъде решено е къде ще се състои, както и въпросът за телевизионните права. Това е. Хонорарите са ясни - 50-50 за първия мач, и 60-40 за спечелилия във втория. Няма причина да не можем да приключим договорката за няколко дни и след това да доуточняваме детайлностите. Трябва да пишем до ръководещите органи, с цел да ги уведомим за договорката. Скоро ще потвърдим датите, като допускам, че мачът ще е в края на май”, съобщи Хърн.
Първата борба евентуално ще се организира в Близкия Изток, където Джошуа победи Анди Руис-младши през 2019 година. Причината за това е, че само там боксовите звезди ще могат да вземат парите, които чакат.
 “Няма по какъв начин да се доближим до тези пари във Англия. Единственият метод да стигнем до 50% от сумата е да се върне цялостният потенциал на спортните съоръжения”, разяснява Хърн, който чака да продаде към 2.2 млн. платени гледания. Двете страни обаче ще работят реваншът да е на Острова.

Сред останалите трудности е правният спор за претенциите на Дионтей Уайлдър за реванш с Фюри, който екипът на Циганския крал счита за безпочвен. Спънки могат да се появат и във връзка с излъчването на мача, защото Джошуа има контракт със Sky и DAZN, до момента в който Фюри работи с BT и ESPN.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР