Анталия, Перлата на турската ривиера, един от най-популярните курорти в

...
Анталия, Перлата на турската ривиера, един от най-популярните курорти в
Коментари Харесай

Защо да почиваме в Анталия

Анталия, Перлата на турската ривиера, един от най-популярните курорти в южната ни съседка. Редица избрания за един град, който си заслужава да бъде забелязан. Не единствено поради десетките хотели и all inclusive, а и по ред други аргументи. Ето и някои от тях, с които се надяваме да погъделичкаме любознанието на всеки.

Ако приказваме за географско състояние, постоянно просто заключваме, че Анталия е надалеч от България. Но не е ли по-важно какво ни чака там, в крайната дестинация? А и курортът разполага с летище, което прави чартърните полети огромно улеснение.

 Снимка 350918

Туристите

В Анталия човек ще срещне два вида туристи - тези, които отиват на първокласна почивка и търсят релакс и положително обслужване, и тези, които желаят да опознаят тази част на Турция , за която толкоз доста се приказва. Мислим, че и двата вида ще останат удовлетворени.

Градът

Условно, той се разделя на остарял и нов квартал. В новия са всички първокласни хотели, а в остарелия времето като че ли е спряло доста години обратно. Историческата част на града носи името Калейци, а разходката по калдъръмените улички е същинско наслаждение.

Доста припомня на Стария град в Пловдив и предлага допиране до духа на място и достоверната за града храна. Без високи условия, дрескод и предварителна резервация.

 Снимка 350908

Минало и настояще

Освен големи плажове, Анталия притегля и с разнородни исторически и естествени забележителности . Една от тях е пещерата Карайн, освен това е единствено на няколко километра северно от курорта. Смята се за най-старото намерено турско населено място.

За почитателите на историята са отворени вратите и на Музея в Анталия , където са изложени доста и разнородни исторически артефакти, свързани с разнообразни интервали от развиването на града - от завладяването от Александър Велики до туристическия напредък.

 Снимка 350912

Разкопки и археологически открития преследват екскурзианта на всички места в и към морския град. Разбира се, не са най-подходящото място да прекараме топлите и слънчеви дни, само че несъмнено основават една сантиментална конюнктура , изключително по време на обичаните вечерни разходки.

За всеки по нещо

Анталия съчетава морски и планински пейзажи, с цел да запълни концепцията за курорт за всички . Зимата скатовете са покрити със сняг, само че тази хубост се вижда най-вече от локалните, тъй като туристите препълват курорта през топлите месеци.

 Снимка 350915

Тогава крайбрежният град е привлекателна точка за гости от Европа, и освен. А тези, които не са видели водопадите Манавгат - една от естествените забележителности на региона (на 75 км. от Анталия) , сигурно са изгубили.

Заслужава си да се посвети един ден и на разходка в естествения парк, където има още доста какво да се види. По-близо до курорта, единствено на 12 километра, се намират още едни красиви водопади - Дюден .

 Снимка 350910

Безспорно, природата е била великодушна в региона на Перлата на турската ривиера. А локалните са съумели да се възползват по най-хубавия метод от това, което им е обещано. В самия център на Анталия има голям естествен оазис, носещ името Dokuma Park .

Развлечения

Увеселителният парк Masal пък е идеално място да подарим на децата (и не само) един паметен ден. Емоциите са обезпечени и в някои от аквапарковете , с които са известни турските курорти.

 Снимка 350922

Изложбеният център Cam Piramit е от тези забележителности на Анталия, демонстриращи напредъка на курортния град. Дори сега да няма настоящо събитие, няма по какъв начин да не създадем няколко фотоси пред пирамидалната постройка и скулптурата във формата на кино лента. Аквариумът в града е атракция и за дребни, и за огромни.

 Снимка 350914



Екстремни преживявания

На феновете на по-екстремните прекарвания Анталия също има какво да предложи - рафтинг по река Кьопрючай , гарниран с прелестни естествени гледки. Има опция и за полет с балон. Пясъчният музей Sandland също се радва на огромен интерес от страна на туристите.

Зоопаркът в Анталия е открит през 1989 година и може да се похвали с голяма територия и огромно многообразие. Пристанищата на Анталия са освен значими за търговията и туризма, само че и са се трансформирали в събирателен пункт поради красивите пейзажи, които се откриват от тях, изключително по залез .

Шопингът също има своето справедливо място в сърцето на туристите, а и на града, с помощта на многочислените молове и търговски центрове. Мнозина избират Анталия за своята отмора и поради изискванията за голф, които предлага . Най-вече в дребното градче Белек наоколо отсядат и доста от известните имена в този спорт.

 Снимка 350920

Населеното място наоколо до Анталия е изборът на мнозина за фамилна отмора без момент досада, само че и с търсеното успокоение . Ако не сме почитатели на голфа, то аквапарковете и първокласните хотели ни чакат с още куп занимания за дребни и огромни.

Алания е различен курорт в провинция Анталия , който се радва на интереса и утвърждението на туристите. Основният му плюс е разположението в изящен залив, което идва в комплект с спокоен плаж, пристанище и необятна крайбрежна улица за дълги разходки. Бонус - нов въжен превоз покрай брега .

Малък град, само че с доста история. В предишното е бил база на пиратски кораби , а през днешния ден може да върнем лентата обратно с обиколка на крепости, замъци и кули. И по-късно да се приберем удовлетворени и изтощени от ползотворния ден в някой от първокласните хотели.

 Снимка 351660

Малко по-далеч от Анталия - на към 75 км, се намират още два по-малки града, които също имат своя сексапил. Сиде е едно от местата, където Клеопатра и Марк Антоний са си уговаряли срещи. Мангавт притегля туристи освен с водопадите си, само че и с доста непокътнати остатъци от римско време, които са наоколо с нови хотели и заведения за хранене.

В последните години от ден на ден се усилва ползата и към турския Лас Вегас - общото наименование на курортите Лара и Аксу , които са " залепени " един за различен. В непосредственост до дългата крайбрежна линия са позиционирани едно от най-луксозните петзвездни хотели в Анталия.

 Снимка 351663

С две думи, Анталия може да предложи всичко, от което се нуждаем за една пълноценна почивка , изпълнена с многочислени и разнородни прекарвания и мемоари. Само би трябвало да си позволим да ни плени.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР