Ant Group ще споделя данни от своя бизнес с потребителски

...
Ant Group ще споделя данни от своя бизнес с потребителски
Коментари Харесай

Ant Group ще споделя кредитни данни с централната банка на Китай

Ant Group ще споделя данни от своя бизнес с потребителски заеми с централната банка на Китай като чат от ново преструктуриране на финтех колоса, съобщи Си Ен Би Си.

Информацията включва датата на основаването на сметката, сумата по кредитната линия и статуса на заплащанията. Потребителите ще би трябвало да утвърждават шерването на тези данни. Конкретни данни за времето, когато са осъществени избрани покупки, няма да бъдат споделяни с Народната банка на Китай.

От Си Ен Би Си напомнят, че Ant Group, която е следена от създателя на Alibaba Джак Ма, не съумя да реализира дълго чаканото си първично обществено предложение през ноември поради интервенция на регулаторите.

Бизнес с отпущането на заеми на Ant работеше въз основата на модел, при който компанията свързва кредитополучателите с кредитори, като да вземем за пример банки, само че компанията не поема самите заеми. Вместо това банките поемат по-голямата част от риска.

Това тормози регулаторите, които имаха вяра, че фирмите като Ant работят като финансови институции, само че не са контролирани по същите правила.

В резултат на това китайските регулатори подредиха да се извърши преструктуриране на Ant Group. През юни компанията получи зелена светлина за бизнеса си с потребителски финанси с външни акционери.

В момента Ant е в развой на преструктуриране като холдингова компания, която ще бъде спазвана от централната банка и други регулатори.

Новите ограничения за шерване на данни слагат компанията в същата позиция, в която се намират останалите финансови институции, предлагащи заеми.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР