Ансамблите Странджа, Тракия“, София-6 и Шевица се обединяват в един

...
Ансамблите Странджа, Тракия“, София-6 и Шевица се обединяват в един
Коментари Харесай

ПФА Странджа се включва в национален благотворителен концерт за подпомагане на даровити деца

Ансамблите " Странджа ", " Тракия “, " София-6 " и " Шевица " се сплотяват в един емблематичен фолклорен концерт с благотворителна цел " ФОЛКЛОР (С) МИСЪЛ ".

На 3-ти март, в зала 1 на НДК, четирите обединения ще забавляват феновете на националната музика и ще слагат началото на основаване на стипендии за даровити възпитаници от националните учебни заведения за фолклорни изкуства: НУФИ " Широка Лъка " и НУФИ " Филип Кутев " - Котел.

Двете учебни заведения са мостът сред предишното и сегашното, възпитали са генерации пеещи, танцуващи и свирещи българчета. Днес даровити деца - истински диаманти - желаят да се посветят на тези специалности, само че не могат да отидат да учат там и заради финансови аргументи.

" Мисълта за децата на България ни дава (с)мисъл да продължаваме напред... " е мотото на благотворителното събитие, а уредниците са уверени, че този концерт ще се помни дълго време.

" Все по малко млади девойки и момчета избират националния танц, обичайния български инструмент или ария за своя специалност... Професионалното ни изкуство има остра потребност от фрагменти, браншът е безусловно застаряващ! Затова би трябвало да насърчаваме и въодушевяваме младите надарени деца да учат обичаен фолклор в учебните заведения, след това това да им стане специалност и да се осъществят в професионалните колективи на България! ", споделят основателите.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР