Ансамбълът по художествена гимнастика завърши европейското първенство в Гуадалахара с

...
Ансамбълът по художествена гимнастика завърши европейското първенство в Гуадалахара с
Коментари Харесай

Ансамбълът завърши европейското първенство с титла на топки и въжета

Ансамбълът по художествена гимнастика приключи европейското състезание в Гуадалахара с купа на три топки и две въжета. Възпитаничките на Весела Димитрова, които в многобоя завоюваха бронзово отличие, този път се качиха на най-високото ходило.

Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова получиха оценка 22.825, като изпревариха Италия (22.350) и Азербайджан (20.350). Именно съчетанието с топка и въжета беше проблематично за ансамбъла в многобоя, като неточност при него ги лиши от купата, пращайки ги трети. Тогава те получиха по-висока оценка, само че тя стигна единствено за бронз.

В съботния ден ансамбълът завоюва бронзов орден и в отборната конкуренция.

" Момичетата имаха доста огромно предпочитание да се потвърдят след грешката през вчерашния ден. Може би това не беше нашето съревнование, само че съм щастлива, че успяхме да спечелим златен орден ", сподели треньорът Весела Димитрова незабавно след награждаването пред Би Ти Ви.

That moment that you become the European Champion! Congratulations Bulgaria! pic.twitter.com/yYStI6xOog
— UEG (@UEGymnastics) June 3, 2018

" Усещането е хубаво, само че беше едно доста тежко съревнование, което ни научи на доста неща. Знаем, че в този момент има доста да работим и се надяваме да сме по-добри на идващите надпревари. Трябва да сме изцяло съсредоточени, да не обръщаме внимание на публиката. Това беше огромна подготовка за международното, което ще е на родна земя, с още по-голяма аудитория и за него ще сме още по-подготвени ", добави капитанът Симона Дянкова.

В съчетанието с пет обръча тимът получи оценка 21.250, само че тя отреди четвърта позиция. Златото отиде в Италия с (22.350), среброто за Украйна (22.100), а бронза за победителките в многобоя от Русия – (21.600).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР