Ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели три златни медала от

...
Ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели три златни медала от
Коментари Харесай

Ансамбълът: Щастливи сме! Отдавна не бяхме пяли химна

Ансамбълът ни по художествена гимнастика завоюва три златни медала от Световната купа в София. Грациите на Весела Димитрова победиха в многобоя, както и във финалите на обособените уреди по решителен метод.

Логично, след награждаването, отборът ни в състав Симона Дянкова, Лаута Траатс, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Ерика Зафирова бе доста удовлетворен, само че и безапелационен - следва още доста работа.

" Много сме щастливи, тъй като от дълго време не ни се беше случвано да пеем химна ", сподели откровено капитанът на ансамбъла Симона Дянкова.

Снимка: Ладислав Цветков

" С всяко последващо изиграване ставаме по-уверени, надяваме се и по този начин да вървят надпреварите ", добави Стефани Кирякова.

В София заради разнообразни аргументи не дойдоха част от съперничките на България. Въпреки това " златните девойки " имат вяра, че могат да покажат доста повече и се надяват да са в топ форма за олимпийските игри в Токио.

Освен трите златни медала на ансамбъла, самостоятелните гимнастички завоюваха още 6 оценки. Боряна Калейн завоюва злато на обръч, бухалки и лента, сребро в многобоя и бронз на топка. Катрин Тасева е трета с бухалки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР