Ансамбълът на България се класира на осмо място на финала

...
Ансамбълът на България се класира на осмо място на финала
Коментари Харесай

Ансамбълът на България се класира на осмо място на финала на пет обръча на Световното първенство по художествена гимнастика в София

Ансамбълът на България се класира на осмо място на финала на пет обръча на Световното състезание по художествена гимнастика в " Арена Армеец " в София.

Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Радина Томова позволиха неточности при осъществяването си и получиха оценка от 31.400 точки, от които 15.500 за компликация, 8.350 за артистичност и 7.550 за осъществяване.

Възпитаничките на Весела Димитрова завоюваха безспорната международна купа в многобоя в петък пред родна аудитория, както и олимпийска квота за Игрите в Париж 2024. Това е дебют за българския отбор на Световно състезание и то в София. Днес " Арена Армеец " е цялостна до краен лимит, с цел да поддържа гимнастичките.

Сред формалните посетители са президентът на ФИГ Моринари Ватанабе и министърът на спорта Весела Лечева.

Световната купа на пет обръча завоюва ансамбълът на Италия с 34.950 точки, откакто игра без неточност. На втора позиция е Израел с 34.050 точки, а на трето Испания с 33.800 точки.

Финалът на три ленти и две топки стартира по-късно.

Официалното закриване на 39-о Световно състезание по художествена гимнастика в София е по стратегия в 17.00 часа.

финали на обособените уреди, ансамбли:

пет обръча: 1. Италия - 34.950 точки, Израел - 34.050 точки, 3. Испания - 33.800 точки, 7. БЪЛГАРИЯ - 31.400 точки
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР