ANSA Бустерна доза от ваксината срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech повишава имунния

...
ANSA
Бустерна доза от ваксината срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech повишава имунния
Коментари Харесай

Учени с добра новина за имунизация срещу COVID-19 на пациенти на химиотерапия

 ANSA Бустерна доза от имунизацията против COVID-19 на Pfizer/BioNTech покачва имунния отговор при пациенти, които са на химиотерапия, сочи американско изследване, оповестено от Ройтерс.

Учени от университета в Аризона са изследвали 53-ма души, лекувани с химиотерапия, на които са сложени две дози против новия ковид. Имунната система на съвсем всички реагирала на имунизацията. Но равнището на отговори било по-ниско, в сравнение с при хора, които не са заболели от рак, споделя Дийпта Батачаря, съавтор на изследването.

Според учените химиотерапията може да намали способността на онкоболните да се борят с ковид и да реагират по подобаващ метод на имунизациите.

На 20 от участниците в изследването е сложена трета доза от имунизацията, с цел да се види дали имунният отговор ще се усъвършенства.  " Нивото на антитела се усъвършенства при към 80% от онкоболните пациенти ", споделя Батачаря.

Заключението е, че хората с отслабена имунна система би трябвало да получат и трета доза от препарата на Pfizer/BioNTech.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР