Анонсираната по-рано днес от Росен Плевнелиев предстояща среща между представители

...
Анонсираната по-рано днес от Росен Плевнелиев предстояща среща между представители
Коментари Харесай

Борисов: Ще има среща ГЕРБ-ПП, но никой няма да отстъпи

Анонсираната по-рано през днешния ден от Росен Плевнелиев идна среща сред представители на ГЕРБ и Политическа партия беше доказана и от водача на най-голямата парламентарна мощ Бойко Борисов по време на постоянния седмичен брифинг на партийното управление в централата на ГЕРБ. 

" Доколкото знам среща с Политическа партия е уговаряна с Деси Атанасова, Кирил Ананиев, Деница Сачева и Делян Добрев за вторник сутринта. ", съобщи той, само че и предизвести:  " нито те ще се пречупят, нито ние. "  Това, по думите му води към вид за сформиране на държавно управление с третия мандат.

" Ние ще предложим държавно управление, само че е рисковано с първия мандат. Много е значимо да знаем при кой третия мандат ще има късмет да се направи държавно управление. Хората се умориха ", изясни някогашният министър председател. На кого обаче би трябвало да бъде даден този трети мандат съгласно Борисов би трябвало " да се изговори на среща при Радев " във връзка направеният по-рано коментар от оглавяващия контактната преговорна група Росен Плевнелиев, че кабинет с мандат на Демократична България има огромни шансове и " може да направи чудеса ".

" Не бързаме за избори. Не е това задачата, само че поехме ангажимент да подкрепим този диалог. В момента Народното събрание е на извънредно равнище - страхотни зам.-председатели. ", разяснява водачът на ГЕРБ. В къс преглед на политическата седмица той обаче обърна внимание на държанието на част от Политическа партия, което от ден на ден " буди неразбиране измежду техните поддръжници ". Борисов изброи част от гласуванията по евроатлантически тематики и цитира с числа и имена какви са били разпределенията на гласовете. Сред новите парламентарни обединения той открои " голямо болшинство, голяма коалиция със 175 " за " военната помощ за Украйна ". Буди неразбиране обаче, че единствено 44 депутата от Политическа партия са го подкрепили, означи той и добави, че срещу са били. " обединението " Възраждане " -БСП, продължи Борисов.

Пак по негова оценка " огромна антикорупционна коалиция - ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Демократична България, БВ "  е подкрепила в правна комисия и двата закона на Политическа партия и на Министерския съвет. " Тук буди неразбиране, че  ПП не вземат участие в правна комисия по техния закон, а в комисията за Министерство на вътрешните работи господин Петков предлага да не се преглежда въобще. Сиреч - главната им опорка в предизборната акция я заличих с един размах ", разяснява водачът на ГЕРБ. 

За Ф-16 още веднъж внесохме ние и още веднъж буди неразбиране - от Политическа партия поддържат единствено 33-ма от 53-ма депутати, а Асен Василев, който заплашваше всички с " Магнитски " е срещу, означи Борисов. Това стартира да става тематика измежду евроатлантическите ни сътрудници, сподели още той.   " Много са ми забавни десните, демократичните, които живееха с илюзията, че това е проамериканска или проевропейска партия. Резултатите от гласуването будят страховито неразбиране в доста техни поддръжници. И още веднъж обединението отпред с Политическа партия и Асен Василев, " Възраждане " и Българска социалистическа партия от другата страна на нас. Това са обстоятелствата, уточни той.

По мотив признатите на първо четене в пленарна зала промени в Изборния кодекс за връщането на гласуването и с хартиена бюлетина, Борисов акцентира, че законът за " отваряне на Изборния кодекс ", не беше импортиран от ГЕРБ, а " от БСП, съдружен сътрудник на Политическа партия с вицепремиер в кабинета на " Петков ". В момента подозрението в машините е колосално, тъй като са импортирани от Венецуела, те са давали неточности на изборите и даже немският съд е споделил, че не имат вяра на машините, за следващ път посочи Борисов и подсети за настояването на Демократична България партиите да имат най-малко два дни, с цел да прегледат кода на машините. " И те се съмняват ", заключи той. Според него Божидар Божанов от Демократична България е разказал на десните какви са пробивите в машините и по тази причина те са внесли искане във Върховен административен съд да имат повече време да прегледат кода.

Лидерът на ГЕРБ съобщи също, че е ревизирал отношението си по тематиката за ареста му.   " Избягвам да приказвам по тази тематика. Тя е брутална, връща ни в най-тежките репресии на комунизма. Бойко Рашков друго не знае. Моята орис Господ ми я начерта - да имам прелестна внучка. Ако се беше случило тогава, до момента в който щерка ми беше бременна, прошка нямаше да има за никого. Бях се заклел в това, само че Господ ми даде опция и да прощавам с това прелестно събитие. ", заключи той. Вчера самият Борисов заяви в профила си във Facebook, че има трето внуче, този път момиче. В чест на успеха Венета роди Виктория! Да е здрава и да побеждава! Браво, тате! ", написа той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР