Анонсираната първа копка на ул. Царевец от кмета Здравко Димитров

...
Анонсираната първа копка на ул. Царевец от кмета Здравко Димитров
Коментари Харесай

Зико все пак не направи първа копка на ул. „Царевец” – показа обаче проекта за разширението

Анонсираната първа копка на ул. „ Царевец ” от кмета Здравко Димитров въпреки всичко не бе направена. Въпреки че преди балотажа от Община Пловдив бе обявено, че градоначалникът ще даде старт на реконструкцията, подобен не бе даден.
Прочетете още
На място стана ясно, че Зико ще покаже плана и измененията, които са наложени на него. Причината очевидно е, че първо обектът няма строително позволение и второ – към момента ВиК не са минали с Южния обходен колектор.

Това значи, че работата по ул. „ Царевец ” от страна на Община Пловдив не може стартира преди 2024 година.

На място кметът се похвали, че е трансформирал плана, по този начин както е трябвало – вместо да се сменя колектора под настоящето платно, той ще бъде преместен в новото. Там всички парцели са отчуждени, като от компанията реализатор по плана на ВиК към този момент препроектират.

„ Тук нямаше нито един отчужден парцел, както е на бул. „ Александър Стамболийски ”. Поради това там нямаше по какъв начин да се смени плана, тъй като беше късно. Поне на ул. ”Царевец ” го направихме, както би трябвало ”, съобщи Зико.

Първата част от ул. „ Царевец ”, която ще се рехабилитира е сектора от бул. „ Хаджи Димитър ” до кръстовището със „ Солунска ”. Това значи, че придвижването по новоремонтирания бул. ще бъде спряно.

Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев изясни, че се надява всички действия на кръстовището и първата част от ул. „ Царевец ” да се завършат до месец, с цел да не пречи на придвижването.

Очаква се, откакто от ВиК приключат с преместването на колектора и водопроводната мрежа, от Община Пловдив да стартират с построяването на пътната част  и тротоарните настилки.  Парите за плана са обезпечени през 40-милионния заем.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР