Анонсът на операционната система Android 9.0 P е обявен за

...
Анонсът на операционната система Android 9.0 P е обявен за
Коментари Харесай

Смартфоните с Android 9.0 P ще могат да се използват по неочакван начин

Анонсът на операционната система Android 9.0 P е разгласен за месец май тази година. Но с помощта на Open Source Android Project (AOSP) можем авансово да разберем какви нови благоприятни условия ще предложи операционната система.
Според тази информация, в новата мобилна Оценка за съвместимост Android 9.0 P е вградена технологията Bluetooth HID . Технологията дава опция за преобразяване на мобилните устройства в да вземем за пример, безжична клавиатура и мишка.



Засега нито една версия на Оценка за съвместимост Android не поддържа Bluetooth HID профили и потреблението на мобилните устройства да вземем за пример като отдалечени, няма по какъв начин да стане непосредствено. Някои производители, като да вземем за пример Samsung, оферират свои решения. Има и различен метод. Всеки може да добави поддръжката на тази технология в своя телефон, само че са нужни root права и приложението Bluetooth+.



Това е много комплицирано и малко консуматори се занимават с сходни неща. Но с излизането на Android 9.0 Р всичко ще се промени, тъй като поддръжката на Bluetooth HID ще бъде на равнище операционна система и всеки с лекост ще може да употребява тази технология.



С помощта на Bluetooth HID, потребителите с Android 9.0 P ще могат напълно елементарно да употребяват своите смарт телефони за ръководство на тв приемниците, приставките, компютрите и така нататък Сензорната повърхнина на телефона може да употребява като мишка и като клавиатура.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР