Анонимните активисти от организацията Destructive Creation предложиха Паметникът на Съветската

...
Анонимните активисти от организацията Destructive Creation предложиха Паметникът на Съветската
Коментари Харесай

Улични артисти искат Паметникът на съветската армия да стане музей на терора

Анонимните деятели от организацията Destructive Creation предложиха Паметникът на Съветската войска да се трансформира в " музей на терора, свободен за изобразяване " и " машина за пари ". Това заяви БНР.

Според тях, в случай че паметника бъде оставен да бъде изрисуван, ще бъде продължение на натурален развой, подхванат от хората в София. Още през 90-те години, по време на измененията, паметникът е издраскан. По този метод можем да свалим този подправен ореол към него, показват от Destructive Creation. 

Артистите, които преди време изрисуваха бойците на паметника като супергерои, обявиха, че биха го създали още веднъж.

Според анонимните деятели разрушаването на паметника няма да се хареса на тези, които желаят да го запазят. Оставането му ще бъде компромисен вид, допълват те.

По думите им с един подобен " музей на терора " ще бъде запълнено едно изчезнало леке. Нямаме подобен музей. Няма такова публично място, с което страната ни да признава, че се е случило. Живеем във време, в което за младежите Тодор Живков е воин. Това е деформиране, което с бутането на паметника няма да бъде отстранено, само че с един музей, атрактивен, ще свалим ореола както към самия монумент, по този начин и към режима, споделят още от Destructive Creation.

" Да си купиш изкуство като от вендинг машина " - по този начин анонимните от Destructive Creation виждат бъдещето на Паметника на Съветската войска, в случай че бъде трансфорат в актуален музей.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР