Анонимни пилоти са разказали в Reddit за най-страшните ситуации, които

...
Анонимни пилоти са разказали в Reddit за най-страшните ситуации, които
Коментари Харесай

Опасни ситуации, които пилотите крият от пътниците

Анонимни водачи са разказали в Reddit за най-страшните обстановки, които са им се случвали при цивилен и частни полети. Обикновено летците не споделят такива произшествия, защото избират да не тормозят пасажерите.

Например водач, който лети към този момент 12 години, споделя, че не може да си спомни няколко секунди от един полет. „ По време на турбулентност вторият водач се върна в креслото и щом седна, самолетът по този начин се друсна, че той ме удари с лакът в лицето – споделя потребителят на Reddit. – Ударът ме изключи за 30 секунди. Благодаря на втория водач, че не се е паникьосал и се е взел в ръце. Това беше най-лошият опит – прекарах остатъка от автобуса с главоболие при неприятно време. “

От време на време пасажерите чуват истории за рискови доближавания на самолети, написа The Daily Mail. Ето какво написа потребителят MmBuhSnuh: „ Много неща се случват, само че ние не споделяме на пасажерите. Най-ужасното напоследък е неочакваното доближаване на самолети. Няколко пъти съм прелитал доста покрай различен аероплан, когато съм изпълнявал маневри. Ако съумеете изкусно да извършите завой, множеството пасажери няма да виждат нищо и ще решат, че самолетът е попаднал в зона на турбулентност. “

Public Domain

За множеството произшествия, свързани с механически проблеми, пасажерите също не схващат. Един от водачите споделя по какъв начин неговият екипаж се готвел за кацане на летището, когато един от елероните се откъснал.

„ Не споделих за това на пасажерите, само че и те надали са били толкоз слепи да не виждат по какъв начин част от крилото се мотае откъм гърба. Не ме беше боязън, само че пасажерите нормално се тормозят, когато пред очите им се откъсне подробност от самолета “, споделя летецът.

Конструкцията на актуалните самолети може да издържи удар на гръмотевица и приблизително всеки аероплан един път годишно попада под ударите на небесното електричество. В множеството случаи пасажерите не виждат такива произшествия.

Потребителят g1344304 споделя за случай от предходната седмица при заход към летище Хийтроу. „ Видях светкавицата тъкмо пред предното стъкло. Пътниците, които седят най-близо до кабината на водачите, също описаха, че са видели мълнията, само че те не знаят, че ние в този миг отскочихме от креслата като изплашени момиченца. “

Потребителят Iampug споделя, че пасажерите, несъмнено, се уведомяват за проблемите със самолета, само че от време на време обстановките са толкоз ужасни, че е неефикасно да се прави това. Например произшествия с присъединяване на птици.

„ Веднъж летях към малко летище, когато забелязах ято от хиляди гъски, мигриращи на юг в края на лятото. Тези птици са на всички места, съвсем е невероятно да избягаш, тъй че се постанова само да се надяваш, че нито една няма да се сблъска със самолета. Тялото на такава гъска може елементарно да премине през предното стъкло и да ме удари в лицето “, споделя водачът.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР