Анонимни хакери са откраднали внушителната сума от $100 милиона в

...
Анонимни хакери са откраднали внушителната сума от $100 милиона в
Коментари Харесай

Поредната кражба на криптовалута: Хакери откраднаха $100 милиона

Анонимни хакери са откраднали внушителната сума от $100 милиона в криптовалута от така наречен " блокчейн мост " Horizon, заяви CNBC. Това е един от най-големите кражби на цифрови валути историята.

От компанията за блокчейн Harmony, която е разработчик на Horizon, разясниха, че са разпознали самостоятелен акаунт, който се счита за провинен за удара.

Блокчейн мостовете играят огромна роля в пространството на DeFi (Децентрализираните финанси - форма на финансови взаимоотношения без присъединяване на обичайните финансови медиатори, основана на блокчейн технологиите), като оферират на потребителите метод да трансферират своите активи от един блокчейн в различен.
 Рекордна кражба на криптовалута: Хакери
Рекордна кражба на криптовалута: Хакери " удариха " Ronin и отмъкнаха NFT за $615 милиона

Обект на офанзивата е била блокчейн компанията Ronin

В случая на Horizon потребителите могат да изпращат токени от мрежата на Ethereum до Binance Smart Chain. От Harmony обявиха, че офанзивата не е засегнала обособен блокчен мост.

Подобно на други аспекти на DeFi, които има за цел да възвърне обичайните финансови услуги като заеми и вложения в блокчейн, мостовете се трансфораха в съществена цел за хакери заради уязвимости в главния им код.

Към момента Harmony не разкрива по какъв начин тъкмо са откраднати средствата. Този хакерски удар следва серия от огромни офанзиви против други блокчейн мостове. Ronin Network, която поддържа крипто играта Axie Infinity, загуби над $600 милиона при пробив в сигурността, осъществен през март. Wormhole, различен известен мост, загуби над $320 милиона в различен хак месец по-рано.
 Севернокорейски хакери стоят зад кражбата на над $500 милиона в криптовалута
Севернокорейски хакери стоят зад кражбата на над $500 милиона в криптовалута

Това е най-голямата криптокражба в света
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР