Анонимен благодетел е дарил 150 000 лв. за изграждането на

...
Анонимен благодетел е дарил 150 000 лв. за изграждането на
Коментари Харесай

Анонимен благодетел дарил 150 000 лв. за нова църква в Копривец


Анонимен покровител е дарил 150 000 лева за построяването на нова черква в русенското село Копривец, заяви Русенският митрополит Наум, съобщи кореспондентът на БГНЕС от крайдунавския град.

Изграждането на храма стартира през февруари, когато владиката извърши и водосвет, а църквата ще бъде към манастира „ Света Петка “ в селото. Строителните работи са били прекратени краткотрайно поради снега, само че след Великден те ще продължат с ускорени темпове. Новата черква ще бъде приключена през ноември, а през идната зима ще продължи оформлението й.

Дядо Наум акцентира, че финансирането на градежа е изцяло обезпечено, а един от първите, дарили средства за храма, е бил починалият дядо Добри. Със сумата от 150 000 лева от новия покровител работата ще върви обикновено. „ Надявам се, че Бог по своята благосклонност и Св.Петка, чието име носи Светата обител, ще въздадат на този донор всичко това, което е належащо за него, за неговото семейство, за здраве, благопреуспяване и избавление “, благослови владиката.

Преди дни митрополитът заяви още, че манастирът е спечелил финансиране за реорганизация и ремонт на комплекса, редом с построяването на новия манастирски храм. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР