„Анкетната комисия за случващото се около НДК трябва да установи

...
„Анкетната комисия за случващото се около НДК трябва да установи
Коментари Харесай

Заради проблемите около НДК е застрашено българското председателство на ЕС

„ Анкетната комисия за протичащото се към НДК би трябвало да откри по какъв начин и по какъв метод се харчат парите на българските данъкоплатци. Как и по какъв метод са определяни изпълнителите на строително-монтажните работи. Трябва да знаем и каква е готовността за осъществяване на българското председателство? " Това съобщи зам.-председателят на „ Българска социалистическа партия за България " Жельо Бойчев от парламентарната естрада по препоръчаната от левицата анкетна комисия за НДК. Той напомни, че прокуратурата е открила, че има нарушавания по отношение на изразходването на средствата за НДК. „ Всичко това може да докара до застрашаване на провеждането на българското председателство ", безапелационен бе Бойчев. „ Пряко виновният министър Лиляна Павлова, която бе и принципал на двореца, твърди, че НДК се ръководи неприятно - липсват дисциплинираност и не се съблюдават периоди. Като контрапункт на това, досегашният началник на двореца Мирослав Бошош декларира, че се отхвърля да подписва публични поръчки под напън на ръба на закона и срещу разпоредбите. В последните два месеца цялата подготовка по българското председателство на Европейски Съюз е в безпорядък. Провеждането на председателството е застрашено ", изясни той и добави, че това са аргументите левицата да желая анкетна комисия, с цел да се ревизират всички условия и обстоятелства по случая.

„ Минстър Павлова декларира също, че не е планувано построяването на пресцентър, а Бошош декларира тъкмо противоположното. Въпросът е кой от двамата заблуждава обществото? ", попита още Бойчев.

Драгомир Стойнев: Управляващите се пробват да покрият абсурда с НДК, няма да стане

„ Управляващите пробват да покрият абсурда с НДК, като настояват, че сътворяваме подправена вест. Къде видяхте подправената вест - в това, че Прокуратурата проверява и има досъдебно производство; за това, че министър Павлова желае да уволни Мирослав Бошош поради некомпетенстност и за закъснение на периодите или за това, че господин Бошош съобщи, че върху него е оказван напън да подписва публични поръчки. Къде намесихте Българска социалистическа партия във подправената вест? " Това попита от парламентарната естрада зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Драгомир Стойнев.

„ Приветстваме желанието да се поддържа комисията за НДК. Щеше да е хубаво- поддръжка да беше срещнало и предлагането за основаване на комисия, която да открива по какъв начин се строят българските автомагистрали. Но в последна сметка, прокуратурата към този момент си прави работата в АПИ ", сподели още той.

Кристиан Вигенин: Важно е да се смъкват всички подозрения към ремонта на НДК

„ Важно е да бъдат свалени всевъзможни подозрения към ремонтите е НДК, които се преглеждат като основна част от подготовката за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Последното, което бихме желали е- на всяко едно съвещание, което с организира там, първата забавна част от запознаването със постройката да бъде, че към нея е имало съществени кавги и подозрения за корупция ". Това съобщи в пленарна зала интернационалният секретар на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Кристиан Вигенин. По думите му тази комисия би трябвало да обясни всички въпроси и оттук насетне работата да продължи по метод, който да разреши съответно довеждане докрай на дейностите там. Той акцентира, че Българска социалистическа партия ще държи народните представители да бъдат осведомени за отчета на ДАНС и с настоящата работа на комисията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР