Анкетираните са сигурни, че няма какво да крият, сочи проучванеНемалка

...
Анкетираните са сигурни, че няма какво да крият, сочи проучванеНемалка
Коментари Харесай

Всеки четвърти потребител не защитава своите данни

Анкетираните са сигурни, че няма какво да крият, сочи изследване

Немалка част от потребителите считат, че няма какво да крият във връзка с данните си (снимка: CCO Public Domain)

Много консуматори са небрежни към отбраната на своите данни. Междувременно сходно държание може да се трансформира в сериозен проблем, сигнализира нов отчет на компанията за сигурност Eset.

Оказва се, че съвсем всеки четвърти консуматор (23%) не прави нищо за отбрана на персоналната си информация. Анкетираните са сигурни, че нямат какво да крият, сочат резултатите от изследването.

Въпреки това, персоналните фотоси, кореспонденцията и друга информация, попаднала в ръцете на злонамерени лица, може да бъде употребена за осъществяване на целенасочени офанзиви и образуване на разнообразни лъжливи схеми.
още по тематиката
Установено е, че 17% от интервюираните изтриват историята на поръчките за търсене, с цел да подсигуряват персоналната си сигурност. Други 15% са запечатвали уеб камерата, тъй че да пресекат опцията за шпиониране.

Проучването демонстрира също, че 14% от потребителите не вкарват данни от кредитни карти даже на публични уеб сайтове. Приблизително 11% от интервюираните постоянно почистват известията в кореспонденцията си.

Eset също по този начин отбелязва, че 7% от потребителите съхраняват персонални фотоси и видеоклипове в албуми с ключова дума. Други 13% от интервюираните показват краткотрайни имейл адреси при регистрация, с цел да не получават спам.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР