АНКАРА, Турция (AP) — Швеция се доближи до присъединяване към

...
АНКАРА, Турция (AP) — Швеция се доближи до присъединяване към
Коментари Харесай

Ето какво трябва да знаете за решението на Турция да продължи напред с кандидатурата на Швеция за присъединяване към НАТО

АНКАРА, Турция (AP) — Швеция се приближи до присъединение към НАТО във вторник след комисията по външни работи на турския парламент даде зелена светлина на протокол за участието на скандинавската страна във военния алианс.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отдръпна възражението си против участието на Швеция по време на срещата на върха на НАТО през юли, само че му лиши няколко месеца, с цел да изпрати законопроекта в Народното събрание за ратификация и седмици за парламентарната комисия, с цел да даде своето единодушие.

Дълго отлаганият протокол в този момент би трябвало да бъде утвърден от цялостното общо заседание и остава да забележим какъв брой бързо въпросът ще бъде прегледан от пода.

Швеция и Финландия изоставиха своя десетилетен неутралитет и желаеха участие в НАТО на фона на засилени опасения за сигурността след нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 година Финландия стана 31-ият член на НАТО по-рано тази година, откакто Народното събрание на Турция ратифицира своята кандидатура.

Унгария,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР