Анкара смята политическият пазарлък с Вашингтон за неприемлив във връзка

...
Анкара смята политическият пазарлък с Вашингтон за неприемлив във връзка
Коментари Харесай

Турция оцени заплахата от санкции на САЩ във връзка с покупката на С-400

Анкара счита политическият пазарлък с Вашингтон за недопустим във връзка със закупуването на съветски зенитно-ракетни системи С-400, комплексите са закупени за отбрана на Турция, съобщи представителят на ръководещата партия Омер Челик.

„ Чевикез дава карт бланш на американското управление, с цел да анулира покупката на S-400, който закупихме, с цел да защитим сигурността на Турция. Сигурността на страната ни и отбраната на отечеството не са въпрос на търговия. Никакви политически договаряния не са допустими по тази тематика “, написа Челик в Twitter.

Така той отговори на думите на съветника на ръководителя на главната опозиционна Републиканска национална партия Унал Чевикез, който съобщи, че турските управляващи не разполагат С-400, страхувайки се от наказания на Съединени американски щати, и тази тематика ще бъде на дневен ред както на ръководещата партия, по този начин и на опозицията при положение на нейното влизане във властта.

В края на октомври Държавният департамент на Съединени американски щати за следващ път предизвести за несъвместимостта сред потреблението на С-400 и отговорностите на Турция към НАТО.

В отговор турският президент Таип Ердоган повтори, че Анкара не има намерение да изостави зенитно-ракетните системи С-400, добити от Русия.

Преди това турският министър на националната защита Хулуси Акар съобщи, че Анкара продължава да ревизира и приготвя съветските зенитно-ракетни системи С-400 (SAM).

Той също по този начин означи, че придобиването и тестването на системата за противовъздушна защита С-400 не значи отдалеченост на Турция от НАТО. Анкара предложения Вашингтон да разиска вероятни механически ограничения по отношение на комплексите С-400, закупени от Русия.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР