Анкара/Скопие. Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу даде

...
Анкара/Скопие. Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу даде
Коментари Харесай

ДХА: Мевлют Чавушоглу: Ние най-много подкрепяме Скопие за НАТО; ”гюленистите” в Македония обаче влошават отношенията ни – незабавно да бъдат екстрадирани

Анкара/Скопие. Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу даде взаимна конференция след срещата си с неговия сътрудник Никола Димитров – външен министър на Македония, съобщи осведомителната организация ДХА. В изказването си Мевлют Чавушоглу акцентира събитието, че „ Анкара е оказала най-голямата поддръжка за участието на Македония в НАТО ”. Същевременно турският външен министър обърна внимание, че „ изначално Анкара признава Македония с нейното конституционно име; продължава да следи деликатно споразуменията с Гърция по тематиката, само че почита решенията на македонския народ и на Народното събрание в Скопие. ”.
По отношение на двустранните връзки Мевлют Чавушоглу уточни: „ Засилват се икономическите ни връзки с Македония. Тази година достигнахме до стокообмен от 500 милиона $. Целта обаче е отидем на 1 милиарда $. … Обърнахме внимание, че за жалост така наречен „ Терористична организация на гюленистите/Паралелна държавна конструкция ” (ФЕТО/ПДС) продължава да развива активност в Македония. Сътрудничеството ни в региона на сигурността е извънредно значимо. Присъствието на така наречен ФЕТО/ПДС там (в Македония) напряко отравя връзките ни. Предадохме на Македония лист с лица, които желаеме да ни бъдат върнати/екстрадирани. ”.

Превод и редакция: Георги Димов

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР