Анкара ще лиши основния лекарски съюз в страната - Турската

...
Анкара ще лиши основния лекарски съюз в страната - Турската
Коментари Харесай

Турция ще забрани на лекарския си съюз да използва думата "турски" заради операцията в Сирия

Анкара ще лиши главния лекарски съюз в страната - Турската здравна асоциация (TTB) - от правото да употребява думата " турски " в името си, заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган, представен от " Ройтерс ".

По-рано лекари из страната (11 от тях - високопоставени в организацията) бяха задържани поради рецензии против турската военна интервенция в Сирия, а турски министри предизвестиха, че поради позициите си за интервенция " Маслинова клонка " TTB не би трябвало да се назовава " турски ".

В TTB членуват 83 000 души и съставлява към 80 на 100 от докторите в страната. Организацията излезе още няколко дни след началото на " Маслинова клонка " с лозунга " Не на войната, мир - неотложно " и беше избрана като " Предателска " група. " Тази институция няма нищо общо с турската същина и нищо в тях не е почтено за понятието " турска същина ", " сподели Ердоган. По думите му смяната ще се случи с нов закон.
От TTB упорстват, че правото им да се дефинират като " турски " е в конституцията - поради работата, която членовете им правят за публичното богатство. " Поддържаме позицията си за живота и мира и през днешния ден, както и в предишното, " сподели организацията в прессъобщение и добави, че е мненията, целящи тя да бъде дискредитирана, са били " посрещнати с горест и удивление от съзнателните, цивилизованите хора. "

Според Анадолската организация част от законодателните промени са свързани с смяна в условията за съсловните организации - да вземем за пример за участие в TTB няма да е наложително човек да е практикуващ доктор или различен вид медицински персолан.

От началото на турската атака в Сирия арестуваните за рецензии на интервенцията са стотици.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сирийската рецесия (1284)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР