Анкара се обявява за отмяна на правото на вето в

...
Анкара се обявява за отмяна на правото на вето в
Коментари Харесай

Революционно: Турция иска отмяна на правото на вето в Съвета за сигурност на ООН

Анкара се афишира за анулация на правото на несъгласие в системата на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съобщи министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу през публицисти в Ню Йорк, където е за Общото заседание на Организация на обединените нации, заяви Анадолската организация.

Чавушоглу акцентира, че болшинството от страните членки на Организация на обединените нации са съгласни с концепцията за реформиране на международната организация. Според него апелът на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за промяна на Организация на обединените нации намира поддръжка от все по-голям брой международни водачи и това се потвърждава от актуалната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Все повече политици декларират, че " светът е по-голям от петте непрекъснати членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", сподели Чавушоглу. Той счита, че ветото може да бъде сменено с приемане на решения с болшинство. Главното по този въпрос е да се обезпечи оптимален обсег и правдивост, съобщи турският външен министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР