АНКАРА (Ройтерс) - Турският президент Тайип Ердоган в петък остро

...
АНКАРА (Ройтерс) - Турският президент Тайип Ердоган в петък остро
Коментари Харесай

Ердоган обвинява САЩ и Великобритания, че се опитват да превърнат Червено море в „море от кръв“

АНКАРА (Ройтерс) - Турският президент Тайип Ердоган в петък остро разкритикува американските и английските удари по цели на хутите в Йемен като непропорционално потребление на мощ и упрекна двете страни, че се пробват да трансфорат Червено море в „ море от кръв “.

Турция, членка на НАТО, остро подлага на критика Израел за войната му в Газа, целяща да унищожи палестинската въоръжена група Хамас и неведнъж подлага на критика западните страни за поддръжка на акцията на Израел.

Попитан от кореспонденти за нощните въздушни и морски удари на американските и английските сили в Йемен в отговор на подкрепяните от Иран сили на хусите за офанзивите в Червено море корабоплаването, турският президент сподели, че те не са пропорционални.

„ Всичко, което беше направено, е непропорционална приложимост на мощ “, сподели Ердоган след петъчната молитва в Истанбул.

„ На миг, те се пробват да трансфорат Червено море в море от кръв и Йемен, с хусите и употребявайки цялата си мощ, споделя, че е и ще даде нужния...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР