Анкара представи първия успешен изпитателен полет на своя нов стелт

...
Анкара представи първия успешен изпитателен полет на своя нов стелт
Коментари Харесай

Турция засилва отбранителната си мощ

Анкара показа първия сполучлив изпитателен полет на своя нов стелт изтребител като народен успех. Той е извършен в отговор на решението на Вашингтон да забрани на Турция да закупи създадените в САЩ бойни самолети F-35, след като правителство закупи съветски зенитни ракети. В същото време техните противници се въоръжават с новите американски самолетит, поради което Анкара няма друга опция, с изключение на да създаде свои, съобщава Voice of America (VOA).

„ Прекомерното въоръжаване на Гърция е огромна опасност за Турция в Егейско море и за салдото на силите. От друга страна, продължаващите войни в Близкия изток постановат незабавна рационализация на военновъздушните сили “, обявиха управляващите.

Турската отбранителна промишленост се е утвърдила в международен мащаб. Нейните въоръжени безпилотни самолети са необятно публикувани и се употребяват в спорове от Кавказ до Сирия и Африка. Според анализатори отбранителната промишленост на страната е жизненоважна за външната политика на Анкара, предава Voice of America.

" Турция счита, че колкото по-малко зависи от непознати страни във връзка с отбранителната си промишленост, толкоз по-голяма автономност ще получи във външната си политика. Тя се пробва да бъде допустимо най-независима “, считат анализатори.

Междувременно Анкара показва новия си изтребител като пробив в бързо разрастващата се отбранителна промишленост на страната, който слага Турция измежду дребното страни в света, които създават подобен вид бойни машини. Анализатори настояват, че оръжейна промишленост на страната остава относително дребна, като към момента разчита на задграничен импорт за основни съставни елементи.

" Налице е доста усъвършенстване, само че още има задграничната взаимозависимост в сериозните подсистеми и сегменти, като да вземем за пример захранващите блокове и моторите “, споделят специалисти.

Американските мотори задвижват турския изтребител, само че Анкара твърди, че създава свои лични. Според анализаторите, Турция към този момент набелязва пазари за закупуване на нужните елементи за бойните си летателни апарати.

" Важното е, че турският изтребител ще запълни търсенето на различни пазари в страни, които нямат достъп до американските изтребители F-35, било то по стопански или политически аргументи. Азербайджан, Пакистан и вероятно Украйна са образец за страни, където той в действителност може да има значение “, споделят специалисти.

Безпилотните самолети на Турция следват тази тактика за намиране на пазарна ниша. Анализаторите обаче предизвестяват, че създаването на стелт военен аероплан е доста по-голямо предизвикателство, в сравнение с основаването на безпилотни такива, а турският летателен уред към момента има да извърви дълъг път, преди да бъде подготвен за бойното поле.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР