Анкара очаква от съюзниците си в НАТО обективна оценка на

...
Анкара очаква от съюзниците си в НАТО обективна оценка на
Коментари Харесай

Турция очаква от НАТО обективна оценка на действията на Гърция в Егейско море

Анкара чака от съдружниците си в НАТО справедлива оценка на дейностите на Гърция в Егейско море по отношение на турските изтребители Ф-16, съобщи през днешния ден турският министър на националната защита Хулуси Акар, представен от турските медии.

Това са извънредно враждебни и неправилни дейности. НАТО и други страни би трябвало също да видят какво прави Гърция. Предупредихме всички наши съдружници за това и чакаме от тях обективност, сподели Акар.

От министерството на защитата на Турция тази седмица обявиха, че системи за противовъздушна защита С-300 на гръцките военновъздушни сили, които са съветско произвеждане, са били употребявани за радиолокационно прехващане на турски изтребители Ф-16 западно от гръцкия остров Родос. 

Гърция изрично отхвърли изказванията на Турция.

По данни на турското министерство на защитата от началото на годината самолети на гръцките военновъздушни сили са нарушили турското въздушно пространство 256 пъти. Освен това катери на гръцката брегова защита са нарушили турските териториални води 33 пъти.

Партньорките в НАТО Турция и Гърция нееднократно са били на ръба на боен спор поради статута на противоречивите острови, териториални води и въздушното пространство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР