Анкара не смята твърденията на Москва относно това за неоснователни.

...
Анкара не смята твърденията на Москва относно това за неоснователни.
Коментари Харесай

Турция иска зърнената сделка да е справедлива и за Русия

Анкара не счита изказванията на Москва по отношение на това за неоснователни. Това съобщи турският външен министър Мевлют Чавушоглу, представен от ТАСС.

" Водим договаряния за удължение на съглашението за зърно. Въпросът следва да бъде решен, с удължение на договорката. Руснаците до момента са я удължили с 60 дни. Искат упованията им да бъдат задоволени. Не можем да кажем, че съветската страна не е права " , означи той в изявление за в. " Хюриет ".

Чавушоглу добави, че Турция към момента води договаряния с участниците в съглашението. По негови думи на дневен ред стои въпросът за посредничеството на турските банки при заплащанията за съветско зърно и торове.

" Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш е изцяло наясно със обстановката. И го обясняваме на Съединени американски щати и Англия, защото и двете страни са основни в банковите въпроси. Включването на Руската земеделска банка към SWIFT е обвързвано с тях. В края на краищата това, което беше дадено на Русия по договорката, по този начин и не беше изпълнено " , посочи турският външен министър и означи, че " е належащо да бъдем обективни " по отношение на упованията на Русия.
 Ердоган предложил Русия да подарява зърно на бедните страни? Обновена
Ердоган предложил Русия да подарява зърно на бедните страни?

В миг, в който се водят договаряния за Зърнената договорка за експорт на украинско

Идеята за привличане на турски банки към системата за разплащане на съветски храни е на генералния секретар на Организация на обединените нации, разясни Чавушоглу.

беше подписано на 22 юли предходната година за 120 дни и удължени през ноември за същия интервал. То регламентира реда за доставки на зърно от украинските пристанища Одеса, Черноморск и Южне.

Освен това беше подписан меморандум сред Русия и Организация на обединените нации за унищожаване на рестриктивните мерки за експорт на съветски селскостопански артикули и торове за международните пазари. Москва обаче твърди, че втората част от
 Русия припомня на Запада, че зърнената договорка не е шведска маса
Русия припомня на Запада, че зърнената договорка не е шведска маса

Само цялостното използване на съглашението може да го избави от неуспех

На 18 март, като предизвести, че това ще бъде задоволително време, с цел да се оцени ефикасността на меморандума, подписан с Организация на обединените нации. Руското външно министерство също по този начин означи, че бъдещото решение за удължение на договорката ще зависи от с вързването на Руската земеделска банка към интернационалната система за банкови разплащания SWIFT, обновяване на доставките на селскостопанска техника, съставни елементи и сервизна поддръжка, унищожаване на рестриктивните мерки върху застраховането и презастраховането, унищожаване на възбраната за достъп до пристанищата, обновяване на работата на тръбопровода за амоняк Толиати-Одеса, както и топене на активи и сметки в чужбина на съветски компании, свързани с производството и превозването на храни и торове.
 Украйна: Зърнената договорка е в сериозно състояние
Украйна: Зърнената договорка е в сериозно състояние

Русия нарушава условията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР