Анкара и властите в Турция бяха пасивни по време на

...
Анкара и властите в Турция бяха пасивни по време на
Коментари Харесай

Осман Октай: Коалиция няма да се състави и в този парламент. Радев ще се гърчи с мандатите за избори през март

„ Анкара и управляващите в Турция бяха пасивни по време на тези избори. Ноември 2021 година Движение за права и свободи получи на изборите над 91 хиляди гласове в секциите в Турция. Тази година, без значение че беше повишен броят на секциите в Турция, те получиха някъде към 50 хиляди гласа, т.е. половината. Беше известно още през седмицата, че има тишина от националните медии и от държавната и общинска администрация в Турция.... Ако няма интервенция на държавните структури в Турция, изборният капацитет на Движение за права и свободи там е към 40-50 хиляди души “, разяснява още той.

 

Октай акцентира, че Движение за права и свободи усилва броя на гласоподавателите си в страната с към 20 хиляди души, съпоставено с изборите през ноември 2021-а: „ Прави усещане, че всеобщо усилват гласоподавателите си във Видин, Враца, Монтана, изключително измежду ромското население. Това приказва за извънредно следен избор в тези райони “.

 

По думите му Движение за права и свободи управлява изборния развой посредством секциите: „ В доста от секциите в компактни региони политическите обединения не изпращат свои членове на секционни комисии. Ако има в дадена община към 100-ина фамилии българи, те постоянно записват разнообразни партии и техните квоти в СИК се попълнят отново от локалните феодали на Движение за права и свободи.... В една такава секция умерено могат след 19 часа да заключат вратата и по лист да стартират да гласоподават на машината “.

 

Анализаторът прикани да се ревизира дали едни и същи лица не са дали своят вот в секциите в България и в чужбина.

 

„ Каквито и упоритости да имат, в случай че не бяха следените цигански гласове, Движение за права и свободи нямаше да реализират този брой.... Заради ниска изборна интензивност ще вземат 36 мандата, което трансформира политическата карта в страната “, сподели Осман Октай.

 

Той беше безапелационен, че до момента в който Движение за права и свободи не се дистанцират от модела „ Пеевски “, няма опция да си партнират, в това число и с ГЕРБ.

 

Според него Бойко Борисов няма да договаря с Движение за права и свободи, откакто получи първия мандат за сформиране на държавно управление.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР