Анимационното студио Pixar на Walt Disney е съкратило 75 работни

...
Анимационното студио Pixar на Walt Disney е съкратило 75 работни
Коментари Харесай

Disney уволни ключови служители от Pixar

Анимационното студио Pixar на Walt Disney е съкратило 75 работни позиции, в това число тези на двама ръководители, които стоят зад касовия неуспех на   " Баз Светлинна година ".

Това е първото доста редуциране на работни места в студиото от десетилетие, заяви Reuters.

Съкращенията включват шефа на " Баз Светлинна година " Ангъс Маклейн, 26-годишен аниматор, който е бил част от висшия креативен екип на хитови продукции като " Играта на играчките 4 " и " Коко ".

Продуцентът на " Баз Светлинна година " Гейлин Сасмън също е напуснал, съгласно източници от компанията. Той работи в Pixar от излизането на истинския филм " Играта на играчките " през 1995 година

Майкъл Агълнек, вицепрезидент на Pixar по международната реклама от 2015 година насам, също е уволнен, настояват източниците.

Всички представени в информацията обаче не дават отговор на запитванията на Reuters за коментар.

Съкращенията, осъществени на 23 май, са част от оповестения по-рано проект на основния изпълнителен шеф на Walt Disney Боб Айгър за унищожаване на 7000 работни места и понижаване на разноските с 5,5 милиарда $.

Това преструктуриране сплоти филмовата и телевизионната група в едно звено Disney Entertainment и отстрани отдела, претрупан с дистрибуцията, напомня организация Reuters.

Макар и малко спрямо базата от към 1200 чиновници на Pixar, съкращенията са забележителни, защото студиото е креативната мощ, създаваща франчайзи и герои, които носят обилни доходи на Disney.

На фона на всички сполучливи продукции на Pixar, " Баз Светлинна година ", който излезе на екран преди година с разгласен бюджет от 200 млн. $, донесе скромните 226,7 млн. $ от продажби на билети и получи смесени мнения от рецензията.

Той беше неразрешен в 14 страни от Близкия изток и Азия поради представянето на връзки в еднополова връзка, което неизбежно се отрази на боксофис представянето му.

За съпоставяне, " Невероятните 2 " на Pixar през 2018 година, има международни касови продажби от 1,2 милиарда $.

Последният път, когато Pixar редуцира работни места, беше през 2013 година, откакто студиото отсрочи излизането на кино лентата " Добрият динозавър " през 2015 година и в профил неговия режисьор Боб Питърсън. Тогава бяха отстранени към 30 работни позиции.

Disney закупи Pixar през 2006 година, с цел да съживи изпитващата усложнения Disney Animation, отбелязва в умозаключение Reuters.

 

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР