Аниматорът Теодор Ушев, номиниран за най-престижната награда в света на

...
Аниматорът Теодор Ушев, номиниран за най-престижната награда в света на
Коментари Харесай

Тео Ушев и неговото тъмно огледало в София

Аниматорът Теодор Ушев, номиниран за най-престижната премия в света на киното - "Оскар " за анимацията си по описа на Георги Господинов, "Сляпата Вайша ", ще показа собствен нов план у нас. Като в мрачно огледало/ In the mirror, dimly е изложба-инсталация, която ще бъде налична за аудиторията в България от от 20 февруари до 11 март в Софийска градска художествена изложба.

Тео Ушев за "Оскар "-ите: Вълнувам се, представям България
 Част от инсталацията. Част от инсталацията.
В рамките на плана ще бъде осъществена първата в България „ потапяща “ апаратура (immersive installation) - едно от най-атрактивните течения в актуалното образното изкуство. При него благодарение на специфична каска-очила, фенът е потънал в различна среда, добива оптичната илюзията, че е част от действието, което вижда в тях.

Ушев ще употребява и ексеприменталната технология миксирана действителност в един от модулите си. Миксираната действителност прибавя цифрови 3D картини и облици, като ги смесва със заобикалящата среда. Така физическите и цифрови обекти съществуват дружно и взаимодействат в действително време.

Друг забавен съставен елемент на изложбата ще бъдат рисунки върху термични одеяла.

Теодор Ушев е осъществил поредност сходни изложения в други страни по света, измежду които са Англия, Канада, Холандия, Словения, Япония,САЩ, Франция и други.
 Рисунка върху термични одеяла. Рисунка върху термични одеяла.
Това ще бъде първата му сходна среща с българската публика.

Българин влезе в журито на Оскарите

А за нас това ще бъде изключителна опция да надникнем в мислите на създателя. А за какво не да забележим себе си в светлина, която не сме очаквали?

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР