Английското футболно първенство няма да бъде подновено до края на

...
Английското футболно първенство няма да бъде подновено до края на
Коментари Харесай

Англия остава без футболни мачове поне до 30 април

Английското футболно състезание няма да бъде възобновено до края на април. Това оповестиха от управлението на Висшата лига след незабавна среща с представители на клубове, управляващите в страната и Футболната асоциация на Англия (ФА).

Първоначално мачовете в най-гледаното състезание в света бяха прекъснати до 3 април поради пандемията от ковид. След дълги съвещания всички са се обединили към тезата, че обстановката не може да бъде овладяна за толкоз къс период.

Освен това от Висшата лига не могат да подсигуряват сигурността на футболистите и чиновниците на всички клубове.

" ФА, Висшата лига, Английската футболна лига и управителните органи в женския футбол се сплотиха към тезата, че при тази невиждана обстановка ме можем да подновим шампионатите, както ни се желае. Затова взимаме общо решение да продължим интервала без футболни мачове в професионалните лиги до 30 април ", оповестиха от Висшата лига.

Първоначално се смяташе, че футболните органи ще създадат всичко допустимо шампионата да бъде възобновено, поради уговорките към огромните малките екрани и приходите, които клубовете генерират от това.

Според медиите в Англия е бил препоръчан вид от мачове пред празни трибуни, на неутрални терени на всеки три дни, като всяка от срещите да има и телевизионно лъчение. По непотвърдени данни Висшата лига може да претърпи загуби от 750 милиона паунда, в случай че мачовете не бъдат изиграни.

" Държим да уточним, че всички имат предпочитание шампионата да приключи и мачовете да се изиграят. Но и изцяло поддържаме решението на УЕФА да отсрочи европейското състезание. Надяваме се, че до края на юни, каквито са проектите на УЕФА, Висшата лига ще може да приключи ", прибавят футболните ръководители на Острова.

До края на сезона във Висшата лига би трябвало да се изиграят ощ 10 кръга. Лидер с задатък ото 25 точки на върха е " Ливърпул ", който се насочва към първа купа от 30 години насам.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (725)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР