Английският треньор на Арис (Солун) Алън Пардю продължава да укрепва

...
Английският треньор на Арис (Солун) Алън Пардю продължава да укрепва
Коментари Харесай

Пардю взима двама чехи в Арис

Английският треньор на Арис (Солун) Алън Пардю продължава да укрепва тима за пролетния полусезон в гръцката Суперлига.

Англичанинът, който преди да се реалокира в Солун беше състезателен шеф на ЦСКА, притегля двама чешки футболисти с много опит и забележително количество мачове за националния тим на страната си.

Това са Владимир Дарида и Матей Видра.

Дарида напуща Херта (Берлин) след повече от 7 години в този отбор. Полузащитникът със 76 мача за националния тим на страната си дойде в немската столица през 2015-а година от Фрайбург. До през днешния ден той имаше 190 мача и 16 гола за " синьо-белите " от Херта.

Но този сезон не беше изключително мощен за него, като записа единствено 50 минути на терена в общо четири мача под управлението на треньора Сандро Шварц. И макар че не игра доста през 2022-а, Дарида към момента е собственик на върха за най-сериозна отдалеченост, пробягана по време на мач – 14.65 километра.

" Влади дойде при нас и ни помоли да му влезем в ситуацията, тъй като има вид да замине за чужбина и да потърси ново предизвикателство. През всичките седем години тук той потвърди, че кръвта му е синьо-бяла, беше безпределно предан и заслужава да му помогнем при такава опция. Няма да му вършим никакви проблеми ", съобщи спортният шеф на Херта (Берлин) Фреди Бобич.

Дарида от своя страна съобщи: " Аз и моето семейство постоянно сме се чувствали на вярното място в Берлин. И клубът Херта постоянно ще има особено място в нашите сърца. Сега е верният миг, с цел да променим нещо и аз желая да натрупам друг опит в нова страна. Арис е клуб, който ме завоюва незабавно с предлагането си ".

Вторият чешки състезател е Матей Видра. 30-годишният нападател се раздели с Бърнли през лятото, откакто по-рано през предишния сезон претърпя сериозна травма на коляното по време на мача с Уотфорд. След това беше без клуб и се възстановяваше, а към този момент е изцяло подготвен. И до момента в който за Дарида нещата са решени, то Видра ще мине по-сериозни медицински проби и тогава ще подпише контракта си.

След 13 изиграни мача преди спирането поради Световното състезание в Катар Арис е на 6-о място в класирането с 21 точки, на 3 от НФК Волос, само че на цели 16 от водача Панатинайкос. Първенството се възобновява на 21-и този месец, когато Арис гостува на Левадиакос.


















21:00 14/12 21:00 13/12






























--> -->

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР