Английският шампион Манчестър Сити ще създаде фонд, от който да

...
Английският шампион Манчестър Сити ще създаде фонд, от който да
Коментари Харесай

Манчестър Сити ще компенсира жертвите на сексуално насилие в школата си

Английският първенец Манчестър Сити ще сътвори фонд, от който да бъдат обезщетени жертвите на принуждение, упражнено от някогашния треньор от школата на клуба Бари Бенел, оповестява вестник “Гардиън”.

Бенел сега е в пандиза, като изтърпява 30-годишна присъда за полово принуждение над деца от школата на Сити. Въпросният треньор е бил в два интервала треньор в Академията на Манчестър Сити сред 1976-а и 1984-а година, преди да се причисли към една от най-престижните школи в страната - на Крю Алекзандра.

Предполага се, че пострадалите ще получат като отплата шестцифрени суми и документално опрощение.

Според данните, които са в канцеларията на Манчестър Сити, към 40 евентуални ищци са завели искове против Бенел, който е бил затварян за разнообразни интервали четири пъти, включително и един път в Съединени американски щати, където също е работил за малко във футболна школа.

Манчестър Сити ще предложи също по този начин финансова отплата от различен фонд на жертвите на Джон Бруум - потвърден педофил, който умря през 2010-а година. Въпросният Бруум е работил за Сити като отговорник по дисциплината за гениите и като треньор в школата.

Two men who were sexually abuse as youngsters by football coach Barry Bennell have launched a High Court damages claim for more than £200,000 each from Crewe Alexandra Football Clubhttps://t.co/zDrveRkIon
— Cheshire Live (@CheshireLive) March 12, 2019
Девет души за момента са споделили, че са били обект на съществено полово принуждение от страна на този педофил, включително и обезчестяване, написа още “Гардиън”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР