Английският шампион Манчестър Сити иска да задържи капитана си Фернандиньо

...
Английският шампион Манчестър Сити иска да задържи капитана си Фернандиньо
Коментари Харесай

Ман Сити предлага нов договор на своя капитан

Английският първенец Манчестър Сити желае да задържи капитана си Фернандиньо на „ Етихад “ през идващия сезон. „ Гражданите “ обмислят два вид, като единият е да му бъде препоръчана роля в треньорския щаб на управител Хосеп Гуардиола. Има обаче и опция той да подпише нов едногодишен контракт, с цел да продължи кариерата си, твърди „ Sun “.

Ако вторият вид се реализира, то бразилецът би станал четвъртият футболист на „ жителите “, който ще създали десетилетие в Сити, след Венсан Компани, Давид Силва и Серхио Агуеро. Сити заплати 30 милиона паунда на Шахтьор Донецк през 2013 година, с цел да притегли Фернандиньо, който от този момент е основен състезател за триумфите на отбора.

Ветеранът, който ще навърши 37 години през месец май, започва в 10 мача във всички шампионати през този сезон, в това число при успеха с 4:0 в Норич в събота. Самият Гуардиола желае да задържи бразилеца за по-дълго, изключително с въздействието си в съблекалнята.

Крайното решение на полузащитника евентуално ще стане ясно на по-късен стадий от сезона, като той ще желае първо да реши кое е най-хубавото за фамилията му след толкоз време в Англия.

В Сити знаят, че ще би трябвало да го заменят на някакъв стадий и Гуардиола е хвърлил око на Деклан Райс от Уест Хем, който обаче би коствал над 100 милиона паунда на сегашния пазар.

Man City looking to keep Fernandinho next season and could offer 36-year-old player-coaching role as incentive
— The Sun Football ⚽ (@TheSunFootball)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР