Английският шампион Манчестър Сити е по петите на световния шампион

...
Английският шампион Манчестър Сити е по петите на световния шампион
Коментари Харесай

Пеп Гуардиола си избра основната цел за лятото

Английският първенец Манчестър Сити е по петите на международния първенец от Брайтън Алексис Мак Алистър, твърди Daily Star. Мениджърът на „ жителите “ - Хосеп Гуардиола има вяра, че аржентинската звезда, който беше в основата за триумфа на страната му в Катар в края на предходната година, ще бъде идеалното попълнение за неговия тим през идното лято. „ Небесно-сините “ обаче ще се сблъскат със сериозна конкуренция за услугите на Мак Алистър, защото Челси, Арсенал и Ливърпул се чака да се включат в конкуренция.

Смята се, че от Брайтън ще желаят най-малко 70 милиона паунда, само че евентуално евентуалния трансфер на халфа ще излезе и много повече. Гуардилоа, който също има интерес към британския национал от Борусия Дортмунд Джуд Белингам, е решен да освежи хафловата си линия за идващия сезон.

Бъдещето на 32-годишния капитан Илкай Гюндоган и на 28-годишния Бернардо Силва остават несигурни, като нито един от тях към момента не е подписал удължение на текущиия си контракт, които изтичат в края на месец юни.

Гуардиола би желал да задържи и двамата, само че знае, че този път това може да се окаже невероятно. Следователно Сити ускорява търсенето на техни заместници. 24-годишният Мак Алистър, който беше титуляр във всичките седем мача за Аржентина на Световното състезание, има седем гола във всички шампионати за „ чайките “ през този сезон.

Способността му да играе като „ бокс-ту-бокс “ полузащитник, както и в по-дефанзивна роля, го прави много привлекатлена цел. Въпреки че той в никакъв случай не е оповестил обществено желанието си да напусне „ Амекс Стейдиъм “, това няма да спре грандовете да се опитат да го завлечен.

Мак Алистър има контракт до лятото на 2025-а година, а от Брайтън имат опцията да го удължат автоматизирано с още спомагателни 12 месеца. Изданието приключва с това, че от клуба обаче няма да застават на пътя му, в случай че изрази предпочитание да премине в по-голям клуб, който играе в Шампионска лига.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР