Английският сайт Wanderlust.co.uk публикува статия, посвена на Пловдив и изброява

...
Английският сайт Wanderlust.co.uk публикува статия, посвена на Пловдив и изброява
Коментари Харесай

5 причини да посетите Пловдив според английско издание

Английският уебсайт Wanderlust.co.uk разгласява публикация, посвена на Пловдив и изброява 5 аргументи, поради които да посетите града на тепетата, написа Plovdiv24.bg. Ето кои са те:

1. Невероятната история

Разположен сред две големи планински вериги на решителен вътрешен път от Западна Европа до Мала Азия, Пловдив е завладяван през вековете от траки, гърци, римляни, византийци и османци. Всеки от тях е оставил незаличимо въздействие върху архитектурата на града, както и върху неговия живописен и културен живот.

Старият град на Пловдив е положително място за начало. Тук ще намерите калдъръмени улички, елегантни градски къщи от епохата на Възраждането, както и разрушената цитадела Небет Тепе, издигната от тракийските племена. За да разгледате историята на Пловдив, посетете Етнографския музей, ситуиран в зашеметяващата Куюмджиева къща.

Най-поразителното увещание за предишното на града е античният римски спектакъл, преоткрит през 70-те години и единствено отчасти открит. Той се намира в средата на основната комерсиална улица и през лятото там се организират постоянно концерти.

2. Сензационната храна и вино

Българската кухня е сърдечна и цялостна, а в Пловдив идва с другоземен поврат, с помощта на многото завладяващи народи, които назовават ​​града дом. Популярна закуска е баницата, цялостна със сирене, която се предлага от пекарните в града и си подхожда с боза - малцово пиво на пшеница. Таратор - студена чорба от кисело мляко, чесън и копър, е съвършен по време на парещ летен ден. Традиционната шопска салата е толкоз вкусна, единствено и за вас.

Добрият пловдивчанин с съображение се гордее със своята антична винарска традиция и не трябва да пропускате да опитате локален мавруд от Брестовица - лозарски регион покрай града, и считан за най-хубав в България. В центъра на града има доста питейни заведения за дегустация, в това число Vino Culture, където има многолюден календар на събития, свързани с виното.

3. Процъфтяващ квартал на изкуството

" Капана " в миналото е бил център на занаятчиите на Пловдив, като наименуваните Железарска улица и Кожухарската улица загатват за предишното на региона. Кварталът изживя западащ интервал, до момента в който локалната власт насърчи (и стимулира) бизнеса да обнови своите западащи здания и да трансформира региона.

Днес " Капана " е лабиринт от хипстърски кафенета, художествени галерии и арт пространства, работилници, бутици и оживени питейни заведения и заведения за хранене. Нестандартните столове на заведения се разпръскват по калдъръмените алеи, музиканти и художници излизат и постоянно се случва нещо. Той бързо ще се трансформира във вашето обичано място в Пловдив.

4. Зашеметяващите манастири, единствено на малко разстояние

Влиянието на българското православие е мощно в Пловдив и покрайнините. В непосредствена непосредственост до града има 10 дейни манастира, в това число и Бачковският - вторият по величина в България. Създаден през 1083 година и притежаващ зрелищна конюнктура, той е фамозен с три разнообразни култури - византийски, грузински и български. Неговата най-ценна светиня е чудотворната икона на Дева Мария, дадена на манастира от двама грузински пътешественици, Атанасий и Окрапир.

Малко по-далеч ще откриете Рилския манастир - спиращ дъха комплекс, включен в листата на ЮНЕСКО, който се издига в залесена котловина и предлага изключителна сбирка от религиозно изкуство. Разгледайте елегантните му колонади, разходете се по пътеките и се възхитете на великолепието на фрески и икони.

5. Това е европейски град на културата

През 2019 година Пловдив е избран за Европейски град на културата. Това е първият град в България, на който е присъдена достойнството и отбелязва мотива с трогателен календар от културни събития. Темата е " Заедно ", а локалните поданици се стремят да покажат своя град в най-хубавата му светлина.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР