Английският национален отбор по футбол избра за своя база на

...
Английският национален отбор по футбол избра за своя база на
Коментари Харесай

Англия и Швейцария избраха базите си за Евро 2024

Английският народен тим по футбол избра за своя база на Евро 2024 голф курорт в Източна Германия, който има две подготвителни стадиони, заяви ДПА.

Англичаните възнамеряват да останат в курорта Ваймарер Ланд Бланкенхайн, който е на към 90 минути от Лайпциг, единственото източногерманско място на Европейското състезание, което ще се организира от 14 юни до 14 юли.

Вицешампионът от 2021 година Англия играе в Гелзенкирхен против Сърбия на 16 юни, във Франкфурт против Дания на 20 юни и в Кьолн против Словения на 25 юни.

Властите в провинция Тюрингия възнамеряват да дават към 1 милион евро за привеждане на локално футболно игрище съгласно стандартите на УЕФА,, основаване на медиен център и използване на идея за сигурност.

Националите на Швейцария пък ще бъдат основани в Щутгарт, заяви градската администрация, откакто получи удостоверение от швейцарската федерация.

Отборът, воден от треньора Мурат Якин, ще остане в Валд хотел и ще тренира на " Щадион ауф дер Валдау ", дом на локалния четвъртодивен клуб Щутгартер Кикерс.

От Щутгарт, Швейцария ще пътува за два мача в Кьолн - против Унгария на 15 юни и против Шотландия четири дни по-късно - преди пътешестване до Франкфурт, с цел да се изправи против Германия на 23 юни.

" Швейцария е другарска прилежаща страна и швейцарският тим сигурно ще докара доста футболни почитатели в нашия град, които ще честват огромен футболен празникс нас “, сподели кметът на Щутгарт Франк Нопер.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР