Английският милиардер Джим Ратклиф може да закупи френския Ница, след

...
Английският милиардер Джим Ратклиф може да закупи френския Ница, след
Коментари Харесай

Английски милиярдер купува елитен френски тим

Английският милиардер Джим Ратклиф може да закупи френския Ница, откакто получи зелена светлина от френските управляващи за реализирането на договорката.

Бизнесменът към този момент е притежател на клуба – швейцарския Лозана. През март, той закупи известния колоездачен отбор Скай, променяйки името му на Инеос. Освен това, Ратклиф спонсорира и яхта – Инеос Тим Ю Кей, която има намерение да взе участие за Купата на Съединени американски щати през 2021.

„ Властите откриха, че след закупуването, новото лице ще има лимитирана позиция в другите браншове на интензивност от професионални футболни клубове, и като в частност, в пазара за прехвърляния на професионални играчи “, се споделя в изказване на френските управляващи. Според информациите, Ратклиф се е съгласил да купи френския клуб за 100 млн. евро от сино-американците Чиен Лий и Алекс Джън, както и американеца Пол Конуей.

Ница, чийто старши треньор е някогашният футболист на Арсенал и международен първенец с Франция Патрик Виейра, стартира с две победи новия сезон в Лига 1. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР