Английският гранд разгроми Саутхемптън с 4:0 като домакин в среща

...
Английският гранд разгроми Саутхемптън с 4:0 като домакин в среща
Коментари Харесай

С лекота Ливърпул помете Саутхемптън и се залепи плътно зад Челси


Английският гранд разгроми Саутхемптън с 4:0 като хазаин в среща от 13-ия кръг на британската . Диого Жота означи два гола за успеха, а по едно попадение прибавиха Тиаго Алкантара и Върджил ван Дайк.
Мърсисайдци откриха резултата посредством Жота след единствено 97 секунди игра, което е най-бързото им попадение от 2019-а насам. След половин час игра Жота вкара още един гол, а асистенцията пристигна от Мохамед Салах, който към този момент е взел участие (чрез голове или асистенции) в 25 попадения през сезона - над 2 пъти повече от всеки различен във Висшата лига.
В 37-ата минута Тиаго затвърди положителната си форма с ново хубаво попадение. През втората част мърсисайдци означиха единствено едно попадение, осъществено от Ван Дайк, който пък се възползва от брилянтно центриране на Трент Александър-Арнолд.
Това бе 40-а асистенция за 23-годишния Александър-Арнолд във Висшата лига, като той е третият най-млад футболист в историята, който стига до тази численост. Единствените играчи, които са създали 40 асистенции на по-ранна възраст, са Уейн Рууни (22 г.) и Сеск Фабрегас (21 г.).
С успеха Ливърпул се изкачи до второто място във Висшата лига с актив от 28 точки - с една по-малко от водача Челси, който на следващия ден приема Манчестър Юнайтед в огромното дерби на кръга. Саутхемптън заема 14-ото място с 14 пункта. в идващия кръг мърсисайдци гостуват на градския си противник Евертън, като мачът ще се изиграе в сряда.
РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА Пожарна охрана МИНУТИ

След единствено две минути игра Ливърпул откри резултата на " Анфийлд ". Сякаш на смешка мърсисайдци пробиха с лекост през защитата на Саутхемптън. Садио Мане изведе Анди Робъртсън в наказателното поле, а той подаде съвършено към Диого Жота, който засече от непосредствена непосредственост и осъществя - 1:0!
В 12-ата минута мърсисайдци стигнаха и до второ попадение в мрежата на " светците ". След центриране от статично състояние Садио Мане засече топката във вратата на Саутхемптън, само че сенегалецът се оказа в състояние на засада и попадението бе анулирано.
Двадесет минути по-късно Ливърпул въпреки всичко стигна до втори гол в мача. Джордан Хендерсън пусна остроумен извеждащ пас към Мохамед Салах в наказателното поле, който пък незабавно центрира остро по земя паралелно на голлинията. Диого Жота се оказа на точното място, с цел да засече в опразнената мрежа - 2:0!
Шест минути по-късно Ливърпул вкара още едно попадение. Центрирана топка в наказателното поле бе избита отвън пеналтерията. Кълбото обаче попадна на крайници на Тиаго, който завоюва пространство с топка в крайници, а по-късно нанесе удар, който рикошира в неприятелски състезател и се озова в мрежата на Саутхемптън - 3:0!
Осем минути след подновяването на играта Ливърпул се добра до четвърти гол. Трент Александър-Арнолд центрира съвършено от ъглов удар, с цел да даде топката за Върджил ван Дайк, който засече с крайник и разстреля вратаря на Саутхемптън МакКарти - 4:0!
Малко по-късно Адам Армстронг имаше страховит късмет да понижи изоставането на " светците ", само че Алисон и Ибрахима Конате го стопираха. В идващите минути двата тима понижиха темпото, като единствената по-опасна обстановка бе пред Диого Жота, който не съумя да засече от чиста позиция съвършено центриране на Робъртсън.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ
Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Тиаго, Мане, Салах, Жота
Саутхемптън: МакКарти, Беднарек, Лианко, Салису, Ливраменто, Ромеу, Уорд-Праус, Перо, Армстронг, Броя, Че Адамс



ПРЕДИ МАЧА
През миналата седмица мърсисайдци победиха Порто с 2:0 в 5-ия кръг на Шампионска лига, а предишния уикенд се саморазправиха с гостуващия Арсенал и го съкрушиха с безапелационното 4:0. " Светците " не играят в европейските клубни шампионати и последният им мач се състоя на 20.11. - загуба при гостуването на Норич с 1:2.

За последно тези два отбора се срещнаха на 8 май тази година, когато Ливърпул надви с 2:0 в мач от предпоследния 35-и кръг на Висшата лига.
Каква е обстановката в класирането? Отборът на Юрген Клоп е на трето място с актив от 25 точки, а Саутхемптън е на 13-а позиция с 14 пункта. Букмейкърите дават цялостно преимущество на домакините:
Ливърпул - 1.28 тъждество 6.00 Саутхемптън - 9.00
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР