Английският гранд грабна труден успех с минималното 1:0 над Уулвърхемптън

...
Английският гранд грабна труден успех с минималното 1:0 над Уулвърхемптън
Коментари Харесай

Погази ли ВАР феърплея с измислена дузпа за Сити? "Вълците" дивеят

Английският гранд сграбчи сложен триумф с минималното 1:0 над Уулвърхемптън в мач от 16-ия кръг на британската Висша лига. Точен за триумфа бе британският национал Рахийм Стърлинг, който вкара от дузпа в 66-ата минута.
Това бе попадение номер 100 в шампионата, само че повече се акцентира върху самото присъждане на 11-метровия углавен удар. Породиха се доста полемики дали в действителност тя е трябвало да бъде отсъдена, както бе сторено поради игра с ръка на Жоао Моутиньо.
Португалският полузащитник и неговите съотборници имаха искания, че топката е срещнала тялото му. Главният арбитър уточни точката за осъществяване на дузпи, а по-късно лиши известно време на ВАР да прегледа обстановката дали това е било вярно.
Преобладаващото мнение е, че дузпата е била мощно пресилена, макар че при по-внимателно вглеждане към повторенията се вижда, че има лек контакт и в ръката на Моутиньо. Все отново това нямаше по какъв начин да бъде тълкувано като безспорна и безапелационна неточност на рефера, с цел да се анулира от ВАР.
Вижте фрагменти от обстановката във видеото по-долу в материала и преценете за себе си дали е трябвало да бъде отсъдена дузпа.
С триумфа Манчестър Сити си подсигурява, че ще остане на първото място и след този кръг, защото събра 38 точки. Най-близо до него е Ливърпул, който е с 34 пункта, само че има мач по-малко.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР