Английският футболен клуб Манчестър Юнайтед отчете силно тримесечие, като общите

...
Английският футболен клуб Манчестър Юнайтед отчете силно тримесечие, като общите
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед със силен ръст на приходите

Английският футболен клуб Манчестър Юнайтед регистрира мощно тримесечие, като общите му доходи набъбнаха със 17.3% до 141 млн. паунда. Постъпленията от телевизионни права и билети скочиха с повече от 30%, а тези от рекламни и спонсорски контракти също нарастват.

Приходите на клуба от " Олд Трафорд " от търговията на дребно, мърчандайзинг, спортно облекло и лицензирани артикули се намалиха с 0.4% по отношение на миналата година.

Манчестър Юнайтед отбелязва и огромен скок в оперативните облаги, които се покачват над 2 пъти - от 6.2 млн. паунда преди година до сегашните 15.2 млн. паунда, оповестява BBC.

Отборът заема второ място във краткотрайното класиране във Висшата лига и се класира за елиминациите в Шампионската лига. Той продължава и за Купата на лигата.

" Изминали сме малко над 1/4 от пътя на следващия трогателен сезон. В Шампионската лига спечелихме всичките 4 мача, които се играха досега, стигнахме до 1/4 финалите на Купата Карабао и чакаме с неспокойствие идващите няколко месеца, до момента в който броят на мачовете се покачва ", съобщи изпълнителният шеф Ед Удуърд.

През тримесечието клубът взе участие в турне в Съединени американски щати и притегли трима нови играчи - Виктор Линдельоф, Ромелу Лукаку и Неманя Матич.

Ефектът от Шампионската лига

Приходите от ТВ права са 38.1 млн. паунда, нарастване от 30.9% за година, основно с помощта на присъединяване в Шампионската лига, изиграването на един домашен мач повече във Висшата лига и присъединяване във финала за Суперкупата на Европа.

Постъпленията от билети са 22.4 млн. паунда, което е с 33.3% повече от предходната година, най-много поради изиграването на спомагателни 2 домашен мача от всички шампионати.

За цялата финансова година, Манчестър Юнайтед чака доходи сред 575 и 585 млн. паунда.

Междувременно общите оперативни разноски за тримесечието са 143.1 млн. паунда, покачване с 20.9 млн. паунда или 17.1% на годишна база. Увеличените разноски се дължат най-много на спомагателни заплащания, свързани с присъединяване в Шампионската лига.

Разходите за заплати на чиновниците доближават 69.9 млн. паунда, което е покачване с 12.2%.

Другите оперативни разноски са в размер на 34.5 млн. паунда, което е с 29,2% повече от предходния сезон, основно поради множеството изиграни мачове по време на тунето.

Нетният дълг на клуба е 268.1 млн. паунда, намалявайки със 69.6 млн. паунда пред годината.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР