Английските гласоподаватели използваха вчерашните местни избори, за да накажат както

...
Английските гласоподаватели използваха вчерашните местни избори, за да накажат както
Коментари Харесай

Англичаните наказаха и двете основни партии заради Брекзит

Английските гласоподаватели използваха вчерашните локални избори, с цел да санкционират както консерваторите на премиера Тереза Мей, по този начин и опозиционните лейбъристи за безизходицата с Брекзит. Това заяви Ройтерс, като се базира на частични резултати, оповестени през днешния ден.

По данни на Би Би Си, съгласно съвсем половината от резултатите, оповестени до момента, Консервативната партия губи 433 общински съветници, а Лейбъристката - 81.

В същото време Либералните демократи се съвземат от загубите, които тяхната партия понесе при предходните общински избори през 2015 година след присъединяване ѝ в съдружно държавно управление с консерваторите. Избрани са 301 нейни съветници.

Според анализатори ясната позиция на либералдемократите, че Англия се нуждае от втори референдум, с цел да излезе от задънената улица с Брекзит, им е помогнала да извърнат нещата в своя изгода.

" Ние знаехме, че гласоподавателите са недоволни от метода, по който консерваторите действаха по въпроса за Брекзит, само че в този момент наподобява, че те са недоволни и от отговора на лейбъристите на държавната позиция по Брекзит ", сподели Джон Къртис, водещ английски политически специалист, представен от Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР