Английската Висша лига продължава разследването си на трансферите в Челси

...
Английската Висша лига продължава разследването си на трансферите в Челси
Коментари Харесай

Висшата лига разследва минали сделки на Челси

Английската Висша лига продължава следствието си на прехвърлянията в Челси през интервала, когато Роман Абрамович беше притежател на клуба, и на дневен ред са покупко-продажбите на бразилеца Вилиан и камерунеца Самюел Ето'о, оповестява вестник " Таймс ".

Според изданието, финансовите доклади демонстрират, че някои заплащания може да са направени по сметки на съветски организации, които не са свързани с прехвърлянията. И двата контракта бяха подписани през 2013 година. Ето'о игра за Анжи от 2011-а до 2013-а., Уилиан - през 2013 година. Камерунският нападател се отдръпна от футбола през 2019-а, а 35-годишният бразилски полузащитник сега е част от британския Фулъм. Ето'о изкара един сезон при лондончани, а Вилиан - седем години. Бразилецът стана първенец на Англия, притежател на ФА Къп, Купата на лигата на Англия и Лига Европа.

Абрамович закупи Челси през 2003 година за почти 140 милиона английски лири от англичанина Кен Бейтс. След като обаче той беше включен в неразрешения лист на английското държавно управление през март 2022-а, съветът на Висшата лига го в профил от ръководството на Челси. Клубът беше разгласен за продажба през март 2022-а, а два месеца по-късно платен от консорциум, управителен от американския предприемач Тод Бьоли за 4,25 милиарда лири.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР