Английската седмица в евротурнирите започва в Баку с финала на

...
Английската седмица в евротурнирите започва в Баку с финала на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Нулите властват над Челси и Арсенал

Английската седмица в евротурнирите стартира в Баку с финала на Лига Европа сред Арсенал и Челси. Непримирите лондонски противници ще се сборят за трофея, който може да осмисли сезоните им.

Резултатът на този стадий е 0:0 .

Проследете развоя на срещата минута по минута с GONG.BG!

..::АКТУАЛИЗИРАЙ НОВИНАТА::..

Срещата започва в 22 часа българско време, а основен арбитър е Джанлука Роки. Интересно е да се означи, че в стартовите сформира и на двата тима има единствено един англичанин. Това е десният халф-бек на Арсенал Ейнсли Мейтланд-Найлс.

През сезон 2018/2019 Челси и Арсенал завоюваха по 11 мача в акциите си в Лига Европа. Само три тима са печелили повече срещи в един сезон от евротурнирите: Реал Мадрид (12) през 2001/2002, Порто (12) през 2010/2011 и Атлетико Мадрид (13) през сезон 2011/2012.

Преди мача:

Кървави подиуми преди финала в ЛЕ, двама англичани ранени

Аспиликуета: Фокусиран съм върху спечелването на финала

Емери: Целта е Арсенал да бъде в топ 10 на света

Скандал и гняв на последната подготовка за Челси

Най-интересното от срещата минута по минута:

34' - Спасяване от Петър Чех! Първата действителна голова обстановка в мача.

29' - Нелоша офанзива на Челси, откакто Еден Азар се завъртя ловко към оста си и потегли на пробив към дъгата. Белгиецът откри непокрития Емерсон отляво в наказателното поле, а Сократис деликатно пресече прострелното центриране на бразилеца.

28' - Опасен шут на Джака! Опорният халф на "артилеристите " съзря опция да шутира от към 26-27 метра и го стори много рисково, като топката мина на по-малко от половин метър над гредата.

26'- Канте се изяви в нетипична роля като десен външен полузащитник. Френският национал напредна и центрира към наказателното поле на Арсенал, а Кошчелни не съумя да спре паса. Оливие Жиру опита комплицирано отиграване, като не стана ясно дали искаше да стопира топката с Монреал на гърба си или желаеше да продължи придвижването ѝ в пеналта. В последна сметка просто навън.

22' - Нервите не престават да господстват обаче. Лаказет подгони дълъг пас един до друг с Аспиликуета, а Кепа стигна първи до топката в наказателното поле. Французинът изблъска Аспиликуета върху неговия съотобрник, което докара до мъчително рухване за капитана на Челси. Дотук реферът Джанлука Роки избира да изчака с картоните.

18' - Дискусионна обстановка в мача. Александър Лаказет получи пас по земя зад тила на "синята " отбрана, а вратарят Кепа излезе да го пресрещне в пеналта. Френският нападател на "топчиите " първи стигна до топката, а по-късно задържа крайници си, с цел да провокира контакт със стража в опит да изпроси дузпа. Реферът Джанлука Роки беше безапелационен, че няма нарушаване и не се възползва от опцията да изиска преразглеждане на обстановката посредством ВАР.

16' - Най-сетне нещо малко по-интересно. Гранит Джака с диогонален пас наляво откри Колашинац на скорост. Босненецът нахлу чевръсто в наказателното поле, където Аспиликуета със себеотрицателен шпагат пресече ниското центриране.

15' - Пореден тежък слбъсък на терена, този път Сократис изрита грубичко Жиру в тил. Прекият свободен удар отмина без да остави диря в мача.

Засега няма кой знае какъв брой рискови офанзиви и от Арсенал, и от Челси. Топката се владее относително по равно от двата състава, като досега нарушаванията са малко повече, което приказва за заряда и напрежението в конфликта.

9' - Изстрел на Пиер-Емерик Обамеянг, който прелита настрана. Габонецът получи късмет да стреля към задачата след недотам добре избита топка от отбраната на Челси след корнер. Изстрелът профуча около десния дирек.

⚽️ KICK-OFF! ⚽️
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР