Англия записа мечтан летящ старт на Световното - 6:2 над

...
Англия записа мечтан летящ старт на Световното - 6:2 над
Коментари Харесай

Англия вкара шест гола на Иран

Англия записа желан летящ старт на Световното - 6:2 над Иран в първи дуел от група В. Другият дуел от карето е по-късно довечера и в него се срещат Уелс и Съединени американски щати.

За " трите лъва " се разписаха Джъд Белингам в 35-ата, Букайо Сака в 43-тата, Рахим Стърлинг в добавеното време на първата част, а след почивката още веднъж Сака (62-ата), Маркъс Рашфорд (72-ата) и Джак Грийлиш в 90-ата.

За Иран прецизен бе Мехди Тереми в 65-ата и 90-ата от дузпа, отсъдена с ВАР.

Беше въпрос на време да падне първото попадение, откакто Англия удари греда първоначално и сътвори няколко рискове против безпомощния си противник. На 19 година Белингам стана вторият най-млад голмайстор за островитяните на Мондиал след Майкъл Оуен, а Рашфорд се разписа едвам 49 секунди, откакто влезе от скамейката. 

Вратарят на персите Бейранвад получи травма след конфликт със съотборник в началните минути. Оказваха му помощ десетина минути, той остана на терена, само че бързо се видя, че не може да продължи. 

За Англия занапред предстоят съществени борби, а Иран се обрисува като един от новобранците на Световното.

Футболистите на Иран не изпяха химна на страната преди началото. Всичките 11 титуляри резервираха безмълвие, до момента в който звучеше химнът на стадион " Халифа Интернешънъл " в Доха.

Преди дуела се смяташе, че в случай че играчите не пеят, по сходство на други спортисти от Ислямската република, това значи, че те поддържат митингите в страната.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР