Англия забранява социалните събирания с повече от шест души в

...
Англия забранява социалните събирания с повече от шест души в
Коментари Харесай

Глоби до £3 200 за събирания от над 6 души в Англия

Англия не разрешава обществените събирания с повече от шест души в опит да ограничи възходящите случаи на новия ковид, пишат BBC и Business Insider.

Забраната влиза в действие от 14 септември и ще се ползва както за събирания на закрито, по този начин и навън. Въпреки рестрикциите ще има и някои изключения да вземем за пример за семейства, в които към този момент живеят повече от шест души.

Забраната също по този начин няма да се ползва за учебни заведения, работни места, погребения, някои сватби и проведени отборни спортове.

Всеки, който наруши заповедите, го чака солена санкция. Първата санкция ще бъде в размер от 100 паунда, или 130 $. Сумата ще се удвоява за всяко нарушаване, като оптималната такава ще бъде до 3 200 паунда, или 4 150 $.
 Изчезващите работни места и празните офиси във Англия опустошават търговията на дребно
Изчезващите работни места и празните офиси във Англия опустошават търговията на дребно

Икономиката на страната разчита на потребителските разноски повече спрямо други страни в Европа

Ходът на управляващите идва, откакто случаите на Covid-19 в страната се усилват, най-много при младежите, заяви Al Jazeera.

" Трябва да действаме в този момент, с цел да спрем разпространяването на болестта ", разяснява министър председателят Борис Джонсън.

От BBC акцентират, че бизнеси в областта на ресторантьорството като кръчми и заведения за хранене ще могат да одобряват по повече от шест души на закрито, в случай че притежателите се грижат за това гостите да бъдат обществено дистанцирани.

Засега разпоредбите ще се ползват единствено за Англия, като другите територии във Англия ще могат да дефинират свои лични ограничавания.

В понеделник здравните управляващи са записали 2 948 нови случая на Covid-19 на територията на Англия. В неделя са регистрирани 2 988 случая.
 Англия ще заплаща по $17 дневно на жителите, принудени да се самоизолират
Англия ще заплаща по $17 дневно на жителите, принудени да се самоизолират

Програмата стартира в няколко области от първи септември

В понеделник доктор Дейвид Набаро - върховен чиновник на Световната здравна организация - предизвести, че Островът е заплашен от втора вълна на Covid-19.

" Не ми харесва да го назовавам втора вълна, просто споделям, че ще има по-голям растеж на случаите, тъй като вирусът не се е трансформирал. Това е същият вирус, който пристигна и аргументи толкоз доста проблеми по-рано тази година ", сподели той.

Длъжностни лица обявиха, че новите инфекции са изключително публикувани измежду младежите на възраст сред 17-21 години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР