Англия спечели драматичен пети тест за равенство в серията Ashes

...
Англичанинът Стюарт Броуд спечели последните два уикета в Австралия, за
Коментари Харесай

Англичанинът Стюарт Броуд спечели последните два уикета в Австралия, за да осигури драматична победа от 49 ръна за своя отбор във финалния тест Ashes на стадиона за крикет The Oval и напусна серията заключен на 2-2 след пет завладяващи мача.

Брод, играейки последния си тест, отстрани Тод Мърфи и Алекс Кери, и двамата хванати от вратаря Джони Беърстоу, за да отхвърли Австралия за 334 и да ги лиши от първата си победа на Ashes в Англия от 2001 г. насам.

Австралия, която спечели първите два теста и вече беше запазила урната, се премести до 238-3, преследвайки 384 за победа, преди двучасовото забавяне на дъжда да спре прогреса им и Англия да вземе последните седем уикета за малко повече от два часа за победата.

Крис Уокс беше изборът на играчите с коефициенти 4-50, а Моен Али спечели три уикета, преди 37-годишният Брод да завърши работата в перфектна лебедова песен два дни след обявяването на пенсионирането си.

„Беше абсолютно прекрасно“, каза Броуд пред Sky Sports, след като мачът приключи.

„Публиката беше невероятна. Беше толкова шумно и просто скочихме отзад. Да допринесеш за отбора с две вратички е много специално.

„Когато вземете това решение [да се пенсионирате], се чудите коя ще е последната ви топка, така че да вземете уикет и да спечелите мач на Ashes Test е доста страхотно“, добави той.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР