Англия ще се противопостави на участието на руски отбори, след като УЕФА отмени пълната забрана

...
каза в изявление: Децата не трябва да бъдат наказвани за
Коментари Харесай

каза в изявление: „Децата не трябва да бъдат наказвани за действия, чиято отговорност е изключително на възрастните, и е твърдо убеден, че футболът никога не трябва да се отказва да изпраща съобщения за мир и надежда.

„Особено тъжно е, че поради продължаващия конфликт едно поколение непълнолетни е лишено от правото си да се състезава в международния футбол.“

Руски отбори U17 ще имат право да играят отново в Европа, но без националния си флаг, химн или национална екипировка. Мачовете не могат да се играят в състезания и позицията му остава, че отборите на Англия няма да играят срещу Русия.

Забраната попречи на Русия да играе на Европейското първенство за жени в Англия през 2022 г. и да се класира за Световните първенства за мъже и жени.

УЕФА настоява, че всички старши отбори ще останат забранени на клубно и национално ниво от своите състезания.

Александър Чеферин, президентът, каза: „Продължаващото спиране на УЕФА срещу руски отбори за възрастни отразява нейния ангажимент да вземе позиция срещу насилието и агресията.

Прочетете повече:
Бившият мениджър на Кроули получи най-дългата забрана в историята
FA разследва доклади за бившия управляващ директор на AFC Wimbledon

УЕФА е решена, че тази позиция ще продължи, докато войната свърши и мирът бъде възстановен.

„Но като забраняваме деца от нашите състезания, ние не само пропускаме да признаем и защитим основно право за тяхното цялостно развитие, но и пряко ги дискриминират.

„Като предоставяме възможности да играят и да се състезават с техните връстници от цяла Европа, ние инвестираме в това, което се надяваме да бъде по-умно и по-способно бъдещо поколение и по-добро утре.“

Световната ръководна организация FIFA не отговори на искане за коментар.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР