Англия разгроми с 5:0 Андора в мач от квалификационна група

...
Англия разгроми с 5:0 Андора в мач от квалификационна група
Коментари Харесай

Англия мина лесно през Андора

Англия разгроми с 5:0 Андора в мач от квалификационна група I по пътя към Мондиал 2022 Попаденията за “трите лъва” бяха дело на петима разнообразни голмайстори - Бен Чилуел 17’, Букайо Сака 40’, Тами Ейбрахам 59’, Джеймс Уорд-Праус 79’ и Джак Грийлиш 86’.

Играчите на Гарет Саутгейт започнаха интензивно срещата и постановиха тотално предимство от първата минута. В 17-ата Джейдън Санчо бе изведен зад защитата на домакините с дълъг пас, спря на гърди топката и подаде добре към Бен Чилуел, който се разписа от близко за 1:0. Няколко минути по-късно ново положително центриране на крилото на Манчестър Юнайтед отляво бе засечено от Тами Ейбрахам, само че вратарят на Андора съумя да боксира топката. Още няколко минути по-късно още веднъж централният нападател на Рома се озова в добра позицяи в наказателното поле след пас на Трипиър, само че се не си пое кълбото бе блокиран. Второто попадение за гостите падна пет минути преди края на първото полувреме, когато Фил Фодън изведе чудесно Сака зад тила на отбраната и за фланговия състезател на Арсенал не бе проблем да означи за 2:0. В последните минути на полувремето се стигна до няколко по-остри влизания и известно изнервяне на играчите, а съдията Монзул опита да успокои нещата на терена като сподели няколко жълти картона и на двата отбора.

Третото попадение падна малко преди да изтекат 15 минути от началото на втората част, когато още веднъж Джейдън Санчо направи втората си асистенцив мача и достави чудесно центриране от лявата зона, а Тами Ейбрахам изпревари бранителите на Андора, които като че ли застигнаха и просто го изгледаха по какъв начин отбелязва за 3:0. Веднага по-късно дебют с фланелката на отбора направи бранителя на Милан Фикайо Томори, заменяйки Джон Стоунс.

След 70-ата минута и двамата селекционери направиха по няколко промени, с цел да освежат съставите си. Само три минути по-късно Грийлиш бе фаулиран при навлизане в наказателното поле, което докара до 11-метров углавен удар. Зад топката застана Джеймс Уорд-Прауз, само че ударът му бе избавен от Хосеп Гомес, въпреки всичко играчът с номер 4 на своята фланелка не сгреши при добавката и направи 4:0 за своя отбор.

Самият Грийлиш се разписа в 86-ата минута, когато пое дълга топка изпратена в предни позиции, надигра двама бранители на Андора и заби в долния десен ъгъл за 5:0. По този метод и вратаря на гостите също записа асистенция на своята статистика, а попадението бе първо за плеймейкъра на Манчестър Сити за националния отбор.

С тази победа играчите на Гарет Саутгейт събраха общо 19 точки и водят в своята група пред Албания, която има 15 точки. Андора е на предпоследното място в групата с три точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР