Англия продължи пропадането си през тази година и в крайна

...
Англия продължи пропадането си през тази година и в крайна
Коментари Харесай

Италия изрита Англия в Дивизия В

Англия продължи пропадането си през тази година и в последна сметка ще играе в Дивизия В в идващото издание на Лигата на нациите. “Трите лъва ” изгубиха визитата си на Италия с 0:1 след гол на Джакомо Распадори (68’) и по този начин сигурно ще завършат на последната позиция в своята група на шампионата.

Европейският първенец пък още веднъж разплака островитяните, сходно на мача посред им на “Уембли ” преди година, който короняса “адзурите ” след осъществяване на дузпи. Така в понеделник те ще влязат в пряк спор с Унгария в Будапеща за място на финалите на конкуренцията, а бронзовите медалисти от нейното първо издание са домакини на Германия в мач без значение.

Роберто Манчини несъмнено не можеше да разчита на най-хубавия си състав, защото редица играчи отсъстваха заради травми, слаба форма или даже фамилни проблеми. Този път селекционерът реши да тества схемата 3-5-2, като двамата нападатели бяха младите Распадори и Джанлука Скамака, които се познават сносно от взаимния им интервал в Сасуоло през предишния сезон.

Гарет Саутгейт има много по-малко кадрови проблеми в съпоставяне със своя сътрудник, откакто липсваха единствено контузеният Джордан Пикфорд и осъденият Джон Стоунс. На върха на офанзивата обичайно беше капитанът Хари Кейн, а направи усещане, че в отбрана играеше Хари Магуайър, който е запаса в множеството мачове на Манчестър Юнайтед от началото на акцията.

Домакините започнаха по-опасно, като в петата минута Скамака стреля с глава след центриране на Федерико Димарко, само че Ник Поуп съумя да избие топката в корнер благодарение на гредата. Минута по-късно нападателят опита мерника си и с отдалечен шут по земя, който обаче се оказа разочароващ. Последва мъртвило в играта и липсваха огромни положения за гол в идващите 15-ина минути. Към края на първото полувреме " Трите лъва " заиграха малко по-смело, само че противниковата защита им почистваше центриранията или блокираше опитите им за удари. Все отново в 37-ата минута Джуд Белингам стреля от воле и на процедура подаде топката на Джанлуиджи Донарума. Пет минути по-късно Кейн получи първата си добра опция да се разпише, само че я опропасти с неточния си изстрел.

В началото на втората част се стигна до конфликт сред Кейн и Рафаел Толой при въздушно единоборство. Нападателят пострада по-сериозно и няколко минути бяха нужни, с цел да му спре кръвотечението от устата. Малко след подновяването на играта Николо Барела пропусна постоянно състояние за гол, само че по този начин или другояче имаше засада на асистиралия му Димарко. В 60-ата минута изострен пас на Кейн провокира изчистване на Толой, което можеше да се трансформира в автогол, само че въпреки всичко приключи в корнер. В 68-ата минута страховит прехвърлящ пас на капитана Леонардо Бонучи откри Распадори на границата на наказателното поле. Нападателят овладя топката и секунди по-късно нанесе техничен удар, с който означи първия гол в дуела.

В 77-ата минута Кейн насочи два поредни рискови шута, само че Донарума се оправи с тях. В 85-ата минута гостите се разминаха с това да позволен втори гол. Първо Поуп отрази с крайник изстрел на резервата Маноло Габиадини, а секунди по-късно нещо приблизително сред центриране и удар на Димарко се спря в далечната греда. Малко преди приключването на постоянното време Браян Кристанте стреля, само че го направи неопределено. В добавеното време Донарума улови изстрел на Деклан Райс, а удар на Белингам с глава приключи над вратата, което означаваше изпадане за гостуващия тим.

Така Италия се изкачи на втората позиция в групата събирайки 8 точки или единствено с две по-малко от водача Унгария. Англия пък остана закотвена на дъното с 2 извоювани пункта или на цели четири от третата Германия.

Унгария затвърди мнението, че е приятната изненада в тазгодишното издание на Лигата на нациите. Маджарите не престават за изумяват всички с представянето си, откакто довечера победиха и колоса Германия с 1:0 като посетител в Лайпциг. Срещата бе от група 3 на дивизия " А " и с този триумф унгарците са единствено на точка от класиране за финалната четворка в шампионата. Героят в мача бе ветеранът Адам Салай, който означи извънредно хубав гол с пета в 17-ата минута и по този начин донесе триумфа на своя отбор.

Ханзи Флик бе избрал да стартира дуела с триото Серж Гнабри, Тимо Вернер и Льорой Сане в офанзива. В средата на терена си партнираха Йошуа Кимих, Илкай Гюндоган и Томас Мюлер.

Марко Роси пък заложи на двама нападатели в лицето на Милош Керкез и Даниел Газдаг. На крилата бяха Адам Наги и Андраш Шефер, а в средата на терена ще действаха Адам Салай и Доминик Собослай.

Унгария стоеше сносно на терена още от началото на мача и в 17-ата минута стигна и до разкриване на резултата с извънредно хубав гол. При едно центриране от корнер Адам Салай отигра топката с пета и я прати в мрежата зад Марк-Андре тер Стеген за 0:1.

В 25-ата минута гостите имаха нов добър късмет. Газдаг получи центриране наоколо до вратата и опита да стреля, само че самоотвержената интервенция на Тер Стеген попречи да се стигне до гол.

Две минути по-късно и Германия най-сетне насочи първия си по-опасен удар в мача, който бе дело на Льорй Сане, само че той бе неакуратен.

Първият прецизен удар във вратата на Петер Гулачи бе изстрелян от Томас Мюлер в 39-ата минута, който от близко засече центриране с глава и стражът на гостите трябваше да прави значимо избавяне.

Второто полувреме стартира с напън на Бундестима и в 51-вата минута Сане направи огромен пропуск от близко, като ударът му бе избавен от Гулачи.

Две минути по-късно Томас Мюлер означи гол, само че той не бе зачетен поради засада.

В 57-ата минута и Тимо Вернер бе изведен на чудесна позиция от Мюлер, само че ударът му бе в обсега на вратаря на противника.

Гостите пък сътвориха най-хубавото си състояние за втората част в 72-рата минута, когато Мартин Адам излезе на стрелкова позиция и Тер Стеген трябваше да прави уверено избавяне.

Домакините обаче продължаваха да търсят изравняването и в 77-ата минута Кимих стреля след едно безредие в пеналта, само че бранител почисти пред голлинията.

В 86-ата минута маджарите стигнаха до нова огромна заплаха пред Тер Стеген, който направи ново значимо избавяне след удар на Клайнхайзер.

Веднага по-късно пък събитията се придвижиха пред другата врата, където Кимих стреля от придвижване и топката " облиза " гредата, само че в навън.

Все отново Унгария удържа натиска на домакините и се поздрави с успеха. Така тимът на Марко Роси остава отпред в класирането в групата с 10 точки и в последния кръг ще се нуждае единствено от тъждество с Италия, с цел да си подсигурява класиране за финалите. Германия пък дефинитивно се елементарни с очакванията за освен това в шампионата, като остава на 3-ото място с 6 точки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР