Англия ограничи възможностите на младежи под 16 години да си

...
Англия ограничи възможностите на младежи под 16 години да си
Коментари Харесай

Ограничават възможностите за смяна на пола при младежи под 16 години

Англия ограничи опциите на младежи под 16 години да си сменят пола. Системата за публично здраве вкара нови правила, оповестява осведомителна организация „ Асошиейтед прес “.

Националната здравна работа (NHS) на Англия дефинира минималната възраст, на която може да се стартира с приема на хормонални блокери. Решението е взето въз основа на насъбраните във времето доказателства за техните дълготрайни резултати върху сексуалността и душeвността на подрастващите, се споделя в изказването NHS.

Съдия ще би трябвало да утвърди промяната на пола за лица сред 12 и 14 години

От 1 април тази година на лекарите в Англия е неразрешено да предписват такива хормонални блокери на деца в пубертета, които не могат да се дефинират полово. На процедура решението важи освен за Англия, само че и за Уелс, където пък няма клиники за смяна на пола при децата. Здравните управляващи в Северна Ирландия обаче споделят, че ще одобри политиката на Англия, до момента в който в Шотландия към момента обмислят налагането на тези възрастови ограничавания.

В същото време минимум 23 американски щата към този момент са стегнали или изцяло са лимитирали достъпа на малолетни лица до транссексуални здравни услуги, оповестява още „ Асошиейтед прес “.

Авторът на изложбата и Юлиан Ангелов от Вътрешна македонска революционна организация си размениха остри реплики

На този декор бранителите и съдружниците на транссексуалните хора по света настояват, че става дума за политически опит да бъдат заличени. Според тях новите ограничавания са „ маскирани като угриженост за децата “, само че това не било по този начин.

Някои водещи здравни организации в Съединените щати и в Европа не престават уверено да поддържат желанието на хората да трансформират пола си, без значение дали те са младежи или възрастни. Те настояват, че рестриктивните мерки върху хормоналната терапия, не е обективен метод и всеки би трябвало да има еднакъв достъп до тези медикаменти.  

Младите родители прекъснали хормоналната терапия, на която били подложени

Употребата на хормонални блокери не се свежда единствено до промяната на пола, само че те могат да бъдат ранна стъпка в една такава посока. Проблемът съгласно някои експерти е, че тези медикаменти могат да спрат пубертета при младежите, които си задават въпроси за пола, до момента в който станат задоволително огромни, с цел да решат какви тъкмо желаят да бъдат.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР